Audi A4 1999: Fuel-Verstuivers

Bouwjaar: 1999

Ik heb mijn wagen laten chiptunen bij audi naar 110 pk.
toch had ik graag dat ietsje meer gewillen.
is het mogelijk dit te verkrijgen door meer fuel te laten inspuiten? is dit gewoon programmeerbaar in de garage of moet hiervoor de Eprom worden aangepast?
is het resultaat met grotere verstuivers misschien een beter alternatief? De wagen rookt helemaal nog niet.
weet iemand hier meer over aub.En wie wil dit doen?
Motor code is AHU.

bert1192

Geplaatst door bert1192 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Dead Silence (0), 19 jaar geleden

Sorry dat ik geen antwoord kan geven op je vraag. Maar heb je hem laten tunen bij de Audi dealer? Ik heb namelijk een A3 1.9 TDI, 90 pk en zou best wel wat meer willen. Echter mijn beestje heeft 175.000 km op de teller. Hoeveel had de A4 van je erop staan, toen je hem liet tunen? Ik hoor het wel. Bedankt.

bert1192 (0), 19 jaar geleden

Mijn wagen had toen 75.000 km.
ik denk niet dat jouw km stand problemen zal geven.
Let wel dat de tuning bij de audi dealer duur is, en toen de wagen terug kwam van de tuning was ik hierover niet tevreden.
te weinig pk's (103) maar in hun kleine letterjes stond erbij dat een marge van 5% mogelijk was. Het addertje zit hem erin dat ze die 5% op het totale vermogen rekenen wat neerkomt op 5.5 pk's minder dan de vooropgestelde 112 pk die ze ( beloven).
Ik zou voor een erkend tuning bedrijf gaan als ik nogmaals een tuning zou laten doen. mijn ervaring van de audi tuning was slecht! misschien had ik pech, dat zou ook nog kunnen.
Groeten,
Bert.

Dead Silence (0), 19 jaar geleden

Bert,

Bedankt voor de info. Wat heb je bij de dealer betaald? Bij bijvoorbeeld een zeer erkende en bekende tuner Wetterauer (www.wetterauer.nl) kost de tuning ¤660. Vermogen van de auto is dan ongeveer 119 pk, ipv 90. Zie http://www.wetterauer.nl/specificaties/a... Hetzelfde geldt voor een A4.

bert1192 (0), 19 jaar geleden

Ik moest aanvankelijk 850¤ betalen maar uiteindelijk is dit 1150¤ geworden...Lmm zou ook stuk geweest zijn!! had deze toch laten testen bij vab en die was 100% in orde.
Maar ik heb gelezen op tdiclub.com dat het plaatsen van grotere injectors eenvoudig is, en aanzienlijk veel pk's zou opleveren.
daarmee dat ik liever voor die optie zou kiezen.
hebt keuze uit 2 type's de 0.205 en de 0.216 injectors. (standaardt bij 90 pk is 0.186).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.