Audi 80: hand schakelbak

Bouwjaar: 1993

Zo langzamerhand begint de versnellingsbak van mijn aud 80 2.0 avant 250.000 km , steeds hakeriger te schakelen. Dit euval had ik ook met mijn vorige auto, VW golf en dat is toen verholpen door " de witte nylon busjes" ergens bij de pook te vervangen. bestaat dit ook voor de audi 80 of kan het ergens anders aan liggen?

Kasper6153

Geplaatst door Kasper6153 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

deze audi's hebben een vrijwel direct geschakelde bak, (slechts één enkele schakelstang)

wat wel eens voor wil komen is het knie stukje, daar wil wel eens speling op komen (met de jaren) waardoor het schakelen wat hakkerig verloopt!

kasper! daar zou ik eerst maar eens naar gaan kijken!

het knie stukje is een onderdeel van de schakelstang is overgens niet los te koop! alleen compleet met de stang..

paul,

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

En, die bak een keertje verversen bij deze km stand kan zeker geen kwaad!! Audi doet dit niet tijdens onderhoudsbeurten. Volgens hen is de olie voor het hele bakleven geschikt. Als jij het nu aftapt en vergelijkt met de nieuwe olie weet je waarvoor je het gedaan heb.

Wel even exact de voorgeschreven olie bij de dealer of speciaalzaak halen. Verkeerde olie zijn ze erg gevoellig voor met betrekking tot soepel schakelen.

En om te vullen moet je het er in de bak pompen omdat je hier aan de bovenkant niet bij kunt. (vullen doe ik altijd via de niveauplug aan de zijkant) Simpele methode is een PET fles van frisdrank te voorzien van een stuk slang door de dop, wat doorloopt tot de bodem van de fles. Door een 2e gaatje in de dop zet je hem voorzichtig onder lucht druk. B.V. door er een fietsbandventiel in te monteren en met de fietspomp. De fles zal nu vanzelf via de slang leeglopen.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.