Audi 80: heetlopen audi 80

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 E V6 Kat. (B4) (128kW) AAH 09-1991 _ 12-1994

Ik heb hier een audi 80 2.8 E V6 Kat. (B4) (128kW) AAH 09-1991 - 12-1994 staan die heetloopt, onderste radiateurslang blijft koud.
Er is mondjesmaat tot zeer weinig circulatie dus testen met de snuffelaar heeft niet zoveel zin.

ik wil beginnen met het vervangen van de thermostaat, maar heb nog niet kunnen vinden waar ie zit vanwege de beperkte ruimte onder de motorkap, dus mocht iemand dat wel weten dan hoor ik het graag.
Ik heb wel de distributiekap eraf gehad en zover ik kan zien is de waterpomp ook niet echt fris (roestig maar wel droog) meer, dus zouden ook nog de schoepen van de wp kunnen zijn.
Het is niet zo`n jonge auto meer, dus om nu gelijk alles te vervangen is economisch niet echt meer verantwoord (is een auto voor de verkoop).

iemand enig idee?

bijvoorbaat dank.

lihanboutje

Geplaatst door lihanboutje (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Paul

Volg je slang van de radiator even..dan kom je ook bij de thermostaat uit.

Het warm lopen kan aan de thermostaat liggen,maar bij geen of weinig doorstroming ook aan de waterpomp.

Gr Stefan

lihanboutje (0) PRO, 14 jaar geleden

Hey Stefan, thnx voor je snelle antwoord.

Ik heb vanmiddag de bovenste slang gevolg, die bij de linkerkop aangesloten zit op een pijp. Die pijp loopt langs de kop naar achter en zit met een soort huis achter op de kop vast en loopt daarna door naar het gasklephuis.
Dat ``huisje`` was overigens leeg.
Nu zou de thermostaat volgens jouw tekening aan de zijkant van de WP moeten zitten, maar de WP zit bij mij achter de distributie ergens onderaan tussen de koppen, daarboven zit bij mij de stuurpomp gemonteerd en daarbovenop de bobines, dus kan ik volgens mij nooit bij de thermostaat op de manier volgens de tekening. Of moet ik eerst de distributie demonteren? Tevens wordt mijn WP aangedreven door de gladde zijde van de distrisnaar, en zo op de tekening te zien bij jou, door de getande zijde van de snaar.

alvast bedankt voor het meedenken, ik kan eventueel 1 en ander laten zien dmv tekeningen maar dan moet je me even vertellen hoe ik die linken plaats. ik heb al een plek op het net waar die fotos staan.

groetjes Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.