Audi 80 1991: Hoe herken je versleten domlagers

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: RN

Hallo,
Indien ik de Audi 80 (1991) van mijn zoon inspecteer valt me het volgende op aan de voorwielophanging. Als je bij vrij hangende wielen de ophanging verticaal op speling controleert beweegt die boven in de veerpoot duidelijk voelbaar heen een weer. Toch komt die probleemloos door de APK keuring. Uiteraard is de speling weg als de auto op de wielen staat. Misschien moet ik nog erbij vertellen dat de auto is verlaagd en behoorlijk stroeve schokbrekers heeft.
Zelf heb ik jarenlang een Audi 100 (1985) gehad en die had daar helemaal geen speling ik begreep toen van de keurmester dat die ook geen speling mag hebben. Wie kan me dit uitleggen.

Alvast bedankt.

beckertje2

Geplaatst door beckertje2 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

een audi 100 heeft een heel andere type veerpoot, niet vergelijkbaar met die van een type 80. de zgn speling die je voelt is normaal, indien de auto weer normaal op z'n wielen staat sluit het rubber bovenop de veerpoot zich op in het binnenscherm.

paul,

beckertje2 (0), 17 jaar geleden

Paul,
Bedankt voor het snelle en duidelijke antwoord. Ik dacht inderdaad dat de (oude) audi 100 dezelfde veerpoot had.

nogmaals bedankt.

Groet,

Hardy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.