Audi A3: hulp en advies gevraagd! Audi A3 1.6 AKL

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8V AKL

Hallo,

het volgende, ik heb momenteel een audi A3 waar ik veel aan moet doen, koppeling, distributie riem, grote beurd, draagarm rubbers etc.
Maar een maal op de brug zag ik extreem veel olie aan het blok, en olie moet ook regelmatig bijgevuld worden. (is niet mijn auto van dat ik dit niet wist)
Ook zit er pik zwarte vloeistof aan het uit einde van de uitlaat, lijkt op olie. Nu weet ik dat de auto veel korte stukjes rijd in een grote stad (Den Haag)
Het LPG systeem (Necam Mega) is net gereviseerd, aangezien de verdamper inwendig lek was, dus de auto heeft zeker een jaar of meer, op LPG en benzine tegelijk gelopen net na de start. Kan dit de oorzaak zijn van de zwarte vloeistof uit de einddemper? De auto rijd verder prima motor loopt mooi, pakt direct met starten, en heeft voldoende vermogen (voor een 1,6 8 kleppertje)
Verder zit de uitlaat zeide van de motor behoorlijk onder de olie dit komt of uit de koppakking? of uit de klepdeksel? Zijn er bekende zwakke punten bij de AKL motor?
Kan het zo zijn dat de koppakking olie door laat naar buiten maar de cilinders nog wel goed gesloten houd?
Wie o wie kan me meer vertellen? alle hulp en info is welkom, bij voorbaat al grote dank voor het mee deken!

MJS

Geplaatst door MJS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

zo te horen zit alles onder de olie; blok schoonspuiten, en dan maar eens kijken waar het nou echt vandaan komt is de oplossing.

pologt (0), 13 jaar geleden

denk da u auto zweet,pakking versleten dus mijn optie is vervangen door nieuwe.

MJS (0), 11 jaar geleden

auto rijd nog goed, pakking tot nu toe nog niet vervangen. gaat waarschijnlijk binnen kort ingeruild worden.

MJS (0), 9 jaar geleden

Storing zat in versleten lpg verdamper, verdamper gereviseerd, heeft daarna nog vele kilometers gereden. Was dus ws een zwetende pakking.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.