Audi 80: hydraulische cilinders koppeling

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 TDI

Beste allemaal,

Misschien kan iemand me raad geven op dit forum?! Zit namelijk met een audi 80 TDI van 93 waarbij het koppelingspedaal zeer snel pakt, ik bedoel dat bij het minste dat je het pedaal lost, de wagen vooruit begint te gaan. Dit heb ik namelijk na het vervangen van mijn koppeling gehad een jaar geleden. Degene die mijn koppeling verving, wist me te vertellen dat mijn bovenste hydraulische pompje (boven het pedaal) kapot zou zijn. Meer echter mijn logica zegt me dat indien het kapot zou zijn, er olie zou moeten lekken langs dat cilindertje maar het staat kurkdroog.
Mijn vraag is eigenlijk of het wel degelijk het cilindertje is, of kan het ook gewoon lucht zijn in het circuit?
Enig idee wat zo'n cilindertje kost?? En misschien als laatste: Waar juist moet je ontluchten? (Ga zowiezo ontluchten, als cilindertje stuk is of niet)
Alvast bedankt

mochat

Geplaatst door mochat (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

mochat ik zo gewoon beginnen met ontluchten.
doe dat met een remapparaat want dan weet je zeker dat de lucht eruit is want daar mee zet je 2 bar erop en dan draai je de ontluchtings nippel op de koppelings cilinder open en je laat het door spoelen dan weet je zeker dat de lucht er uit is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.