Audi A4: Inhouden op LPG bij koude motor

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Beste allemaal,
Sinds enige tijd doet het volgende probleem zich voor. Als ik 's morgens de auto voor het eerst start (koude motor) slaat hij keurig aan en loopt mooi rond op benzine. Zodra de motor overschakelt op LPG en ik wil weg rijden houdt de motor in. (smoort) zodra ik het gas loslaat en weer opnieuw gas geef dan gaat het weer. Dit blijft zich net zo lang herhalen tot de motor op bedrijfstemperatuur is, hierna loopt hij als een zonnetje. Tijdens het rijden brand regelmatig het rode lampje van de Necam installatie. Volgens mij rijdt de auto dan toch gewoon op LPG al hoe wel ik ook merk dat mijn benzinemeter heel langzaam terug loopt dus kennelijk wordt er ook wel wat benzine verbruikt. Dit rode lampje gaat tijdens het rijden weer uit en ook dit herhaalt zich een aantal keer. De auto heeft in het verleden ook onregelmatig op benzine gelopen echter dit euvel is sinds enige tijd verdwenen. In de loop der jaren zijn er drie verstuivers vervangen en ik dacht dat nu verstuiver nummer 4 aan de beurt was echter zoals ik al zij de motor loop weer prima op benzine. De motor heeft 260000 km gedraaid en bij 245000 is de cilinderkop vervangen. Aan de gasinstallatie is verder nooit iets vervangen of gereviseerd. Het probleem is dus zwaar inhouden bij koude motor op LPG. Kan iemand mij helpen met dit probleem.

honfleur

Geplaatst door honfleur (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 12 jaar geleden

Als er na 260dkm geen revisie aan gasinstalatie is gedaan dan zou het aan de membranen ervan kunnen zitten.Al die met het gebruik van gas van goede kwaliteit niet snel verharden na 260dkm is over met de pret.Als de motor goed werkt op benzine, is het de euvel.Want zolang de membranen koud zijn en met de temperaturen van afgelpen paar dagen dan is inhouden niet ongewoon.En zelfs op bedrijfstempereatuur doet het niet naar behorren.Vandaar het rode lampje.
Als je een LPG specialist opzoekt zal die het probleem snel vinden. Zorg ervoor dat je motor op benzine het goed doet voordat je LPG specialist opzoekt.

honfleur (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, ik ga er mee aan de slag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.