Audi A4: Inrijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hoi,

Wanneer is een auto goed ingereden, aan welke voorwaarden moet het inrijden voldoen wil er geen sprake zijn van hoog olie verbruik bijvoorbeeld?

shaq

Geplaatst door shaq (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fast blue 166 (0), 16 jaar geleden

inrijden = uit de tijd.
zie citroen clubblad -la bombe- nr 260-pagina 10 en verder.

suc6

erwin.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

het zgn inrijden is idd uit de tijd geraakt.. belangrijker is een diesel goed warm rijden alvorens de motor zwaar te belasten.

paul,

Santa (0), 16 jaar geleden

Ben het NIET met de laatste 2 posters eens.
Het fenomeen INRIJDEN heeft te maken met het op elkaar inslijten van metalen delen en dan met name de zuigerveren en olieschraapveren.

Nu zijn de olien inmiddels wel heel anders dan 30 jaar terug, maar om nou te stellen dat je een auto direct kunt gebruiken alsof hij al 30.000 gedraaid heeft, gaat mij te ver.

Maar ja, als je er toch niet lang in wilt blijven rijden, zal het je een worst zijn of het blokje een oliezuiper wordt of niet.

Een diesel pas gaan belasten wanneer die warm is, is niks nieuws. Was 30 jaar geleden ook al zo.
Wat weinigen echter weten en wat velen fout doen, is denken dat de motor zijn bedrijfstemperatuur bereikt heeft zodra de meter van de koelvloeistoftemperatuur in het midden staat.
Mooi NIET dus. Voordat de motorolie EN het motorblok ZELF hun ideale temperatuur hebben bereikt, duurt het wel ff langer.
Monteer anders een olietemp. meter en aanschouw het "wonder" zelf....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.