Audi A4-Avant: Instrumentenpaneel

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Een aantal keer heb ik het volgende meegemaakt:

Bij het openen van het portier staan de klok, dagteller, km-teller en totaalstand te knipperen, onregelmatig. Temp. meter staat helemaal door de 120 graden heen, benzinemeter staat helemaal links van leeg, allebei "in de hoek gedrukt" ook bij contact uit. Bij starten draait startmotor prima rond maar motor slaat niet aan, middelste display licht helemaal rood op. Accu loskoppelen, even wachten en weer aansluiten geeft tijdelijke oplossing.
Heb ook al meegemaakt dat dagteller en datum op beginwaarde sprongen voordat accu losgekoppeld werd.
Kent iemand dit probleem en is dat zelf te verhelpen?

A4 zilver

Geplaatst door A4 zilver (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1705) PRO, 12 jaar geleden

Massa probleem.
Als je de deur weer dicht doet gaat alles dan weer normaal functioneren?
Bedrading in deurdoorvoer eens controleren.

A4 zilver (0), 12 jaar geleden

Vandaag auto naar garage gebracht, had het een week lang eigenlijk goed gedaan maar vanochtend viel het dashboard compleet uit. Conclusie garage: contactslot... Is vervangen. Mijn vrouw is er nu mee weg, als ze vanavond thuisgeraakt heeft de garage waarschijnlijk gelijk ;-)

Nu is alleen het probleem dat de toerenteller en de kilometerteller te weinig aangeven.... Naalden staan "onder de 0". Temperatuurmeter gaf al tijden 10 graden te weinig aan, maar doet het nu weer goed. Zijn de instrumenten op één of andere manier te calibreren? Garage zegt van niet, ik heb zo mijn twijfels....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.