Audi A6 Allroad: Kloppend geluid A6 Allroad 2000

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 V6 TDI

Mijn A6 Allroad laat sinds kort een kloppend geluid horen rechts achter(?) De frequentie heeft geen relatie met de snelheid van de auto. Kan optreden met 120 Km/h maar ook met 5 Km/h. Steeds met de zelfde lage frequentie. Het manifesteert zich volledig willekeurig. Op de brug hebben we niets kunnen vinden. Wiellagers zijn perfect en banden zijn net vervangen. Help!!

fasenmichel

Geplaatst door fasenmichel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je het ook op een vlakke weg of alleen op hobbels of oneffenheden?

fasenmichel (0), 14 jaar geleden

Hi Ricky
Bedankt voor de snelle reactie. Het probleem doet zich voor op alle soorte wegdek. Hobbels, glad enz.
MVG
Michel

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Is het echt kloppend (zwaar geluid) of zoemend of tikkend (licht geluid) of meer een resonantie? En is het regelmatig of juist onregelmatig?
Hoor je het ook als je de hoogte van de auto veranderd?

fasenmichel (0), 14 jaar geleden

Hi Ricky
Het is een echt kloppend geluid. ( lijkt erop of je lek gereden hebt). Het was nagenoeg regelmatig ( vrij laag). Maar sinds enkele dagen kan het wel eens oplopen. Of het geluid blijft als ik de hoogte verander is een uitstekende vraag waar ik zeker niet aangedacht heb om uit te proberen. Ik zit vandaag vast maar zal ik het morgen meteen uitproberen
Met vriendelijk groeten
Michel

fasenmichel (0), 14 jaar geleden

Beste Ricky
Vandaag is er een hele hoop gebeurd. Vanmorgen wilde ik de Allroad pakken om uit te proberen of,. als het kloppende geluid opkwam, het handmatig van hoogte veranderen daar invloed op zou hebben. Toen ik bij de auto aankwam bleken de voorste wielkasten volledig op de banden te rusten! Na het starten kwam de carrosserie weer omhoog en heb ik de testrit toch gemaakt. Toen het geluid weer op kwam zetten lukte het mij niet om de hoogte handmatig te veranderen. Ricky, na veel nadenken ben ik tot de volgende theorie gekomen die ik graag aan U zou willen voorleggen om uit te vinden of ik geen onzin zit te verkopen. Ik denk het volgende: Er zit duidelijk een lek in het systeem dat automatisch de hoogte van de Allroad regelt. Nu lijkt het mij dat de auto ook tijdens het rijden druk verliest. Daarom moet de compressor bijspringen om de hoogte te handhaven wat dat kloppend geluid veroorzaakt.
Wat U hiervan?
Vriendelijke groeten
Michel

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja dat zou kunnen alleen maakt de compressor niet echt een kloppend geluid maar een brommend geluid.
Heb dit wel eens gehad en toen was de compressor stuk,bleef maar pompen omdat hij geen druk meer kon opbouwen omdat hij versleten was en daardoor brommend geluid,maar als jij de auto vind met doorgezakte vering dan zou er zeker een lek kunnen zijn.
Misschien toch maar even naar de dealer/garage toe om dit probleem voor te leggen.

fasenmichel (0), 14 jaar geleden

Beste Ricky
Sorry voor de lange stilte, maar ik was je uitstekend advies niet vergeten. Er is intussen veel gebeurd. Het kloppende geluid is er nog steeds. Ik ben er mee naar de garage geweest, Ik heb samen met de garagehouder een rit gemaakt, en het probleem manifesteerde zich. Direct de auto op de brug, maar niets!! Om gek van te worden. De garagehouder heeft me aangeraden om met de auto te blijven rijden om te kijken of het kloppende geluid erger word. Maar het lijkt minder te worden!? Het probleem met de variabele luchtvering heeft de overhand gekregen. Ik dacht dat ik lek had omdat de carrosserie na het uitzetten van de motor volledig op het linker voorwiel ging hangen, Ik ben er nu achter gekomen dat als ik een module aanraak achter links in het kofferruim waar het gereedschap opgeslagen gaat de carrosserie weer omhoog. Ook als ik de carrosserie handmatig op stand 1 of 2 zet dan blijft de carrosserie in die positie staan. Nu enkele dagen geleden werd het geluid van de compressor van buiten de auto zeer sterk hoorbaar net alsof er een opening was ergens!!! Beste Richy, het lijk wel of ik met een “lijk” maar mijn Allroad ( ben eerste eigenaar) is verder in een perfecte staat en heeft pas 250 000 gelopen. Als je de handdoek in de ring wilt werpen kan ik dat goed begrijpen.

a3/a6 (0), 14 jaar geleden

Als het gekomen ná het monteren van de nieuwe banden zou je het ook in die richting kunnen zoeken. Heb zelf Michelin HP's (gehad, inmiddels 2 van de 4 vervangen), daar werd je gestoord van door de dreun, die ze produceerden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.