Audi 80 1.8s: Knipperend lampje koelvloeistof

Bouwjaar: 1990

Na +/- 2 min te hebben gereden begint mijn lampje van de koelvloeistof te knipperen.Het eerste wat ik heb gedaan is naar de tempmeter gekeken,deze gaf een waarde onder de 90 gr aan. het koelvloeistofniveau was ook op peil.Thermostaat en Tempsensor radiateur voor de zekerheid vervangen doch geen resultaat.Draden van vloeistofvlotter doorgelust,geen resultaat/ los laten hangen, geen resultaat.Het lampje blijft knipperen,maar de auto rijdt verder perfect en werkt onder normale bedrijfstemperatuur.
Wie kan mij helpen, omdat ik niet zeker ben of alles ook wel in orde is? bvd Kenneth

Kenneth-thomas

Geplaatst door Kenneth-thomas (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is het tankje van de koelvloeistof brandschoon of baggervet??

Als hij vet is werken de electrodes die het niveau meten niet en geeft hij hiervoor storing. Remedie, tankje demonteren en spoelen met een beetje wasbenzine of zo.

Is dit niet het geval dan heb je een storing in de cockpit die waarschijnlijk veroorzaakt wordt door een electrolytische condensator op de regelprint die zijn electrolyt verloren is en dus niet meer werkt. Dit ontstaat in de loop der jaren door warmte inwerking onder het dashboard.

succes

Rick9756 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als er een dikke 3 of 4 polige temperatuurzender op zit kan die ook de oorzaak zijn.

Kenneth-thomas (0), 19 jaar geleden

Ik heb al vanalles geprobeerd maar het probleem blijft nog steeds aanhouden.
Ik ga haast denken dat er een breuk in de kabel zit want sinds enige dagen gaat hij ook vanzelf weer uit.
En anders moet ik hem maar naar de garage brengen.
In ieder geval bedankt voor jullie advies.

Groeten, Kenneth

Sayed (0), 19 jaar geleden

Hoi ik heb hetzelfde probleem, mijn lampje knippert, niet tijdens het rijden maar als ik de auto start, ook ik weet niet wat het probleem is

wokkel (0), 19 jaar geleden

Kijk eens bij vragen over VW. Daar staat dit probleem ook beschreven. Gaat het lampje ook uit als je de motor even afzet en weer start? Heb dit zelf gehad met een Golf 1.6 d van 86, heb de auto al lang niet meer, maar nooit er achter gekomen wat het probleem nou was. Hierbij was ook alles in orde, geen vettige bagger in het tankje of wat dan ook. En Rick, toen ook die zender vervangen maar het probllem bleef.

Groeten Hans

Sayed (0), 19 jaar geleden

heb vandaag mijn tankje schoongemaakt en ja hoor.........lampje knippert niet meer.........bedankt Harry Dok

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.