Audi 80 1986: stroboscoop

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1800

Met een geleende stroboscoop heb ik geprobeerd mijn niet goed lopende 1.8 van mijn audi 80 weer netjes te krijgen. Ik verwachte dat hij dus niet op tijd zou staan. (Ik weet het; te vroeg of te laat, beetje draaien en hij staat op tijd).
Maar de afwijking die ik had was heel vreemd voor mij. Keurig kwam het streepje telkens als het lichtje kwam, maar om de seconde ongeveer versprong het zo`n drie centimeter en dat gebeurde heel ritmisch, zelfde tijdsinterval, zelfde verspringing over zelfde afstand. Ik heb het nog even geprobeerd op de tweede bougieslang en daar deed ie hetzelfde.
Hij staat dus keurig op tijd maar verspringt steeds. Ik begrijp dit niet.
Kunnen jullie mij helpen?

cialis

Geplaatst door cialis (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Slang van de vacuumvervroeger aangesloten of niet??

cialis (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik zal dit eens checken. Je hoort van me.

cialis (0), 19 jaar geleden

Gecheckt en ja, die is aangesloten.
Waarom denk je daaraan?

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Slang van vacuumvervroeger moet tijdens het afstellen worden los genomen en let er ook op dat het stationaire toerental goed is wat jij ziet is dat de ontsteking steeds vervroegd.

Hans

cialis (0), 19 jaar geleden

Hartelijk dank voor deze tip. Misschien dom van me maar ik ben een beginner... Dank.

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij heeft deze motor een klopsensor (zit tussen de 2e en 3e cilinder op de cilinderkop). Als de klopsensor pingelen waarneemt verlaat hij het ontstekingstijdstip met een aantal graden ineens en daarna gaat hij het tijdstip met trapjes terugzetten naar het punt waarop het pingelen weer optreedt. En dan verlaat hij weer enz. Pingelen kan komen door verkeerde brandstof (volgens mij euro98 voor deze motor) en/of sterk vervuilde verbrandingsruimtes. Maak een snelle rit om het schoon te branden. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.