Audi A3: Knipperlicht brand continue ipv knipperen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

De knipperlichten van mijn A3 blijven zo af en toe continue branden ipv knipperen. Dit gebeurt zowel als ik links aangeef (linker knipperlicht brand dan continue) als wanneer ik rechts aangeef (rechter knipperlicht brand dan continue). Vaak doet hij het normaal als ik wegrij en dan naar verloop van tijd doet de knipperfunctie het niet meer en brand de lamp continue.

Ik vermoed dat het relais blijft plakken. Zover ik weet zit dat relais ergens in het dashboard in de buurt van de radio. Weet iemand hoe ik daar bij kom zonder brokken te maken?


Bedankt alvast voor een reactie.

DennisVG

Geplaatst door DennisVG (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Dead Silence (0), 13 jaar geleden

Relais zit samen met gevarendriehoekknipperlicht Dat gevarendriekhoekje in je dashboard is onderdeel van het relais, dus dat moet vervangen worden.

Ben2 (0), 13 jaar geleden

wanneer het knipperlicht blijft branden moet je het relais vervangen, het relais is één geheel met de schakelaar( rode driehoek) van de 4 pinkers in de middenconsole.

DennisVG (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie antwoorden.

Hoe kan ik de schakelaar demonteren? Ik zie geen schroefjes,klemmetjes oid.

Ben2 (0), 13 jaar geleden

als het een a3 is met bekerhouder naast de knop moet je de kunststof omlijsting er vanrond klikken met een teflon priemertje om niks te schenden en dan de schakelaar er uit wippen met een platte schroevendraaier!
indien het een a3 is met vrije schakelaarplaatsen moet je eerst een van die dekseltjes uitklikken en dan met een soort haak achter de schakelaar haken en naar u trekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.