Audi A6: knipperlichten werken niet meer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi v6

de knipperlichten van deze wagen werken niet meer . De zekering is goed en de 4 richtingaanwijzers werken wel . Kan iemand mij vertellen waar ik het relais kan vinden of zou de bedieningshendel aan het stuur de boosdoener zijn ? tips zijn welkom !

opelfan

Geplaatst door opelfan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

eddyarc (100), 14 jaar geleden

de relais zal wel in orde zijn anders werken de vierpinkers ook niet dus ik denk eerder aan de hendel

opelfan (0), 14 jaar geleden

kan je die vervangen zonder het stuur te demonteren ?

eddyarc (100), 14 jaar geleden

ik denk het niet het stuur is gemakkelijk te verwijderen door de schoeven aan de achterkant te verwijderen dan komt het middenstuk los en dan kun je de centrale moer los maken en het stuur verwijderen.

morieske (0), 14 jaar geleden

Wanneer je knipperlichten gewoon aan blijven dus niet knipperen (links of rechts) en de alarmlichten werken wel nog, is waarschijnlijk het relais kapot. Relais bevindt zich achter de alarmlichtschakelaar. In middenconsole het paneeltje van deze alarmlichten loshalen (waar ook bekerhouder in zit. Je kunt dan het relais eruit wippen. Connector loshalen en nieuwe ralais plaatsen. Kost egrne s rond de 40 euro dacht ik. Komt wel vaker voor......heb hem zelf 2 maanden geleden vervangen.

opelfan (0), 14 jaar geleden

bedankt voor de reactie . wanneer ik de hendel bedien hoor ik een lichte klik achter de alarmlichtenschakelaar . De richtingaanwijzers werken niet enkel de 4 richtingaanwijzers . Ik probeer het relais te verwijderen en laat nog weten waar het probleem schuilt .

opelfan (0), 14 jaar geleden

vandaag heb ik de alarmlichtenschakelaar ( relais ) vervangen en alles werkt weer perfect . kostprijs 30,36 euro !
bedankt voor de tips !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.