Audi A4: knotterd geluid in inlaatsysteem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: BRB 1.9 TDI dpf

Sinds enkele weken zit er een knotterend geluid in het inlaatsysteem. Het klinkt alsof er geen luchtfilter in zit. Deze is vervangen maar dat heeft niets geholpen. Luchtfilterhuis, slangen en leidingen gecontroleerd, maar er zit niks los en er is niks gescheurd. De wagen heeft geen olieverbruik, constant brandstofverbruikt, trekt goed en rookt niet. Ook Vagcom geeft geen storingscodes. Actuatortest van vagcom is goed, EGR-klep reageert en regelt af bij gas geven.

Geluid is bij staionair toerental hoorbaar aan luchtinlaat bij rechter koplamp. Als je de kunststof inlaat buis langs het oliefilter losmaakt van de slang naar intercooler klinkt het alsof de uitlaat gebroken is.

Km stand is 62000. Motorcode BRB, 1.9 TDI met af-fabriek roetfilter(DPF)

Kent iemand deze storing, of heeft iemand ervaring met een kapotte EGR-klep N18 of inlaatspruitstukklep V157 waar zo'n zelfde geluid vanaf komt? Functie van deze klep V157 is mij nog niet duidelijk.

bvd,
Marco

Marco 1805

Geplaatst door Marco 1805 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Zit je nog in de garantie? zo ja,dan lekker terug gaan.

Marco 1805 (0), 15 jaar geleden

De fabrieksgarantie is sinds juni voorbij, en de wagen is ook uit de Bovaggarantie van 6 maanden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.