Audi A4: Koop Audi A4

Ik ben van plan om een Audi A4 (Avant) te kopen (bouwjaar 1997 / 1999). Omdat ik rond de 30.000 kilometers per jaar maak ben ik van plan een diesel aan te schaffen. Waar moet ik bij de koop overal op letten ?

janssene5136

Geplaatst door janssene5136 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo, wat je even moet weten is..! ga je 30000, km per jaar rijden . zoek er dan één met zo min. mogelijk km, rond een ton ( 130000 ) dan zit je wel goed,, dan zou je er makkelijk 4 jaar in kunnen rijden..? we hadden dan 100000 km...! en na 4 jaar, zou..? er dan op staan 260000, dan heb je een leuke km,stand..!! en is het ook nog interesant om er een leuke prijs voor terug te krijgen..! ( mits goed onderhoud )!! op zich is een ( echte audi ) een fijne reisauto, niks mis mee..! natuurlijk kent ook helaas de audi zijn zwakheden..!! maar gezien de type's 98/99, valt het allemaal wel mee met de kosten, de luchtmassa meter laat wel eens de geest.! bij hooge km,standen de wielophanging. ( niks ernstig's ) sloten die weigeren..? ( in de wintermaanden ) ( komt vaak door hogedrukspuiten in de wasstraat ) kort om het valt allemaal dik mee..!! vind je er één ga dan voor een 110,pk dan hou je over. evt, ( caravan ) even een tip. koop nooit een rode..!! die kleur wil niet in de handel vandaar de prijzen ( stuk lager ) op het moment gaan de zilver,zwart, donkerblauw, d.groen, het beste..! ( veel vraag naar )

trek hem wel even naar in de n.a.p nationale,auto,pas,( helaas zijn er nog steeds mensen die aan de km,standen rommelen..!! ( triest )

tip.. koop dus een echte e.v.t met ( bovag ) garantie met zomin mogelijk km, dan kun je er voorlopig zorgeloos in rijden.
let op....!! type ( midden ) 99, heeft de nieuwe type ( koplampen ) ( neusje )deurgrepen. zijlijsten. enz,enz. kort om een kleine feaslift ondergaan, als overgang naar het nieuwe model.

paul,

carmania2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

de voorwielophanging is toch wel een zwak punt bij de audi A4, dat wel eens veel geld kan gaan kosten. Speling op de armen, kraken van de armen. Verder ook de airco goed controleren, de compressors durven wel eens stuk gaan of de verdampers in het dashbord durven gaan lekken. Volledige dag werk om te laten vervangen. Toch allemaal zaken die goed gecontroleerd moeten worden. Collega van mij kocht ook een A4 in perfecte staat. 3 maand later begon de ophanging te piepen, 3 nieuwe armen. 1 maand later gaat wagen regelmatig in noodloop, nieuwe turbo. Aircocompressor is ondertussen ook al vervangen, net als de luchtmassameter. Je ziet, je kan zelfs als mekanieker niet alles voorspellen wat er gaat aankomen.

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

helemaal met paul eens MAAR laat de koop altijd van een anwb keuring afhangen.
succes en veel plezier alvast,max

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

beste mensen, carmania 2000 je het leest niet goed.. de type's die jij bedoelt zijn allemaal van voor 98, vandaar dat ik zij 98,99 ook die wielophanging ( enkele draagarmpjes gaan nooit tegelijk stuk dus we praten hier niet over hoge onkosten...!! mede door het slecht of zelfs geen onderhoud plegen daar zit het nu allemaal op vast.. daar komen extra kosten uit voort..!! ik vind dan ook niet dat we audi daar op aan kunnen spreken...!!
wat betreft de luchtmassameter,, die gaat ook niet vaker stuk dan bij welk ander merk dan ook, ook dit zijn géén hoge kosten..!!

tja,, kortom kan ik niet zeggen dat audi het niet goed doet op het algemeen,, wel weet ik uit ervaring..!! inmiddels dat toch de meeste klachten voortvloeien door te laat of slecht onderhoud....!! bv, de airco...!! en vind dan ook niet dat we ook hier audi op aan kunnen spreken...!!


paul,


P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

dan dit,, ook een anwb keuring geeft géén garantie's voor de toekomst...!! het is op dat moment dat een voertuig in order is ( a.p.k ) wel kunnen er e.v.t gebreken aan het licht komen bv, (slecht) herstelde schade's..? maar daar blijft het dan bij..!


let op,, bij het aanschaffen van een auto, bij een aangesloten bovag, organisatie, let dan wel even op....? dat evt, de koop wordt vasgelegt op een orgineel bovag koopcontrakt...!! bedrukt aan beide zijden...!!! en niet op wat dan anders,,,,!
het gebeurd helaas dat men misbruik maakt hier van en laat men tekenen op anders...!! gebeurd dit dan kan men nooit aanspraak maken op de bovag garantie voorwaarden..!!


( uitkijken dus )


paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.