Audi A4-Avant: Koppeling

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5 TDI multitronic

Hallo,
Als ik wegrij gaat hij 2 seconden langzaam, daarna "pakt" hij aan en is snel. Kan dit aan de koppelingsplaten liggen? Als hij rijdt is ie wel snel en heb ik niet het idee dat de koppeling slipt. De olie is vervangen, een filter is ook vervangen. Wat kan er meer aan de hand zijn?

Groet, Cees.

Ceeswb

Geplaatst door Ceeswb (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

De student (0), 13 jaar geleden

Doet hij het alleen als hij koud heeft.Bij warmte zet de olie uit en rijdt dan normaal

Ceeswb (0), 13 jaar geleden

[quote=De student]Doet hij het alleen als hij koud heeft.Bij warmte zet de olie uit en rijdt dan normaal[/quote]
Nee, zowel koud als warm, altijd dus. Als ik bij een stoplicht sta bv springt die op groen, geef gas en houdt 2 sec. in om daarna voluit te gaan. Wel heb ik vorig jaar in Portugal, bij een temp. van bijna 40gr. een keer totaal geen "grip" gehad, toen gaf ik heel veel gas en heel langzaam pakte hij. Dat was wel meer dan 1 jaar geleden. Als het koud is en de olie is dik kan ikme nog wel iets voorstellen maar dit....

De student (0), 13 jaar geleden

Als hij bruusk in gang schiet de wagen (automatique) dan is meestal het atf peil te laag.Is dit nagezien.Bij een klein lekje moet ge ook wel eens laten bijvullen om fatsoenlijk te blijven rijden.Het is iets met een verzegelde stop en een overloopbuisje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.