Audi A4: lager geluid hoorbaar in schakelpook

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi 85 KW

Enige tijd geleden is er bij het afremmen op de motor een zwaar kloppend geluid onstaan onder de auto. Na het opnieuw starten van de motor was dit geluid weg en was er een lagergeluid hoorbaar bij het licht aanraken van de versnellingspook bij stationair draaiende motor en stilstaande auto.Trapte ik de koppeling dan in, dan was alle geluid verdwenen en liep alles mooi stil. Bak er af laten halen bij de dealer voor diagnose. Ondertussen is de koppeling met toplager en drukgroep vervangen, en ook de versnellings bak is gereviseerd.Ze konden niets vinden maar voor de zekerheid zijn alle baklagers vervangen. Geluid bleef onveranderd aanwezig. Ik ben nu zes weken verder en het kloppend geluid waar het allemaal mee begon is weer terug gekomen. De versnellingspook staat dan ook flink te schudden tijdens dit geluid.Dit geluid is echter niet constant aan wezig. Het vreemde is dat het lager geluid minder lijkt te worden. Bij het even aanraken van het koppelingspedaal veranderd het geluid meteen.Het leek mij toch niet verstandig om hier mee door te rijden. De bak is er nu voor de derde keer af en ik ben uitgekomen bij het tweemassa vliegwiel. Er zit een draaiende vrije slag op van ongeveer vijf centimeter en voor de rest is er niets aan te zien. Wie kan mij vertellen hoeveel max vrije slag er op mag zitten en hoe ik dit vliegwiel nog meer kan controleren? Ik heb geen zin om weer iets te proberen wat mischien zou kunnen helpen. Auto heeft altijd goed gelopen.

pieter2

Geplaatst door pieter2 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Er zit standaard wel een vrije slag in,maar niet van 5 cm,ik denk hooguit iets van 2 cm.
Het zou heel goed kunnen dat het vliegwiel overleden is.

Ricky,

pieter2 (0), 17 jaar geleden

Ricky bedankt voor je reactie. Het vliegwiel was inderdaad de oorzaak.Jammer dat ze dat de eerste keer niet gecontroleerd hadden bij de Audi dealer toen ze de koppeling voor niets hadden vervangen. Ik heb dus ook de bak voor niets laten reviseren en een hoop onnodige kosten moeten maken. Dit terwijl bij Audi bekend is dat een defect massavliegwiel bijgeluiden uit de versnellingsbak veroorzaakt.

Gr,

Pieter

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Mooi dat het verholpen is,alleen wel zonde van het geld.

Ricky,

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit Is Toch Garantie Op Reparatie
En Verkeerde Diagnose???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.