Audi A4: temperatuur blijft laag

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i 20V

Hallo iedereen

De motortemperatuur blijft erg laag staan onder het rijden 65 graden.
Sta ik stil staionair te draaien, dan klimt de temperatuur netjes omhoog naar de 90 graden.
Als ik net van de snelweg afga om te tanken staat de temp op 65 graden, ben ik klaar met tanken en kom terug in de auto, zet het contact aan staat de temp op 90 graden.
Is dit een fout in de temp sensor of moet ik het ergens anders gaan zoeken.
Alvast enorm bedankt voor de hulp.

Bas Koper

Geplaatst door Bas Koper (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

moderator (0) PRO, 17 jaar geleden

Thermostaat waarschijnlijk niet goed. Deze opent te vroeg waardoor het koelwater niet warm genoeg wordt door de rijwind. Thermostaat (laten) vervangen dus.

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Yep,thermostaat defect.

Ricky,

Bas Koper (0), 17 jaar geleden

Top bedankt voor de hulp.
Ga ik daar eerst aan werken.

Peter1000 (0), 17 jaar geleden

Ik ben benieuwd. Ik heb hetzelfde probleem. Ik kan die termostaat vervangen (4 keer) maar na een 1 dag weer hetzelfde. Meter loopt weer niet op.

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Peter1000]Ik ben benieuwd. Ik heb hetzelfde probleem. Ik kan die termostaat vervangen (4 keer) maar na een 1 dag weer hetzelfde. Meter loopt weer niet op.[/quote]
Dan zou ook nog de temperatuursensor stuk kunnen zijn.

Ricky,

Fredo (0), 17 jaar geleden

beide vervangen, thermostaat en temperatuursensor. Dan ben je zeker goed. Ze kosten trouwens ook geen stukken van mensen en je kan er weer voor een tijdje tegen...

Peter1000 (0), 17 jaar geleden

Maar waarom doet de dealer dat dan niet. Ik ben bij 3 verschillende dealers geweest voor een beurt en 1 keer bij een gewone garage. Ze hangen die auto aan de computer en de computer geeft een foutkode aan en hup thermostaat vervangen. één dag geeft hij de juiste temparatuur weer aan en dan weer verkeerd. En 4 van die dingen met het arbeidsloon gaat toch oplopen.

moderator (0) PRO, 17 jaar geleden

Maar dan moet er figuurlijk toch ergens 'n lampje gaan branden? Thermostaten gaan regelmatig stuk maar houden het toch wel langer dan 1 dag vol.......

Fredo (0), 17 jaar geleden

Lampje branden voor een kapotte thermostaat??? Nog nooit van gehoord. Waarom doet de dealer dat niet????? Goede vraag, gewoon vervangen die thermostaat en temperatuursensor en alles zal weer werken (en langer dan 1 dag)

moderator (0) PRO, 17 jaar geleden

"FIGUURLIJK" Fredo, niet "Letterlijk"...........

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Peter1000]Maar waarom doet de dealer dat dan niet. Ik ben bij 3 verschillende dealers geweest voor een beurt en 1 keer bij een gewone garage. Ze hangen die auto aan de computer en de computer geeft een foutkode aan en hup thermostaat vervangen. één dag geeft hij de juiste temparatuur weer aan en dan weer verkeerd. En 4 van die dingen met het arbeidsloon gaat toch oplopen.[/quote]
Bijna nooit geeft de temperatuursensor een storing als deze stuk is of soms hapert,je kunt wel de meetwaarden lezen en vergelijken.Uiteindelijk moet je hem dan ook gewoon vervangen uit voorzorg.
Maar bij de klacht van Bas wijst dit duidelijk op een defecte thermostaat,die open blijft staan.
Staat bij jou soms de wijzer onder het rijden opeens op kouder,en het volgende moment weer op 90 graden?Want dan ligt het aan de voeler of in het ergste geval het instrumentenpaneel.

Bas Koper (0), 17 jaar geleden

Nee bij mij blijft de temp echt op 60 a 65 graden staan hoger komt ie niet

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

ha ha Ik bedoelde eigenlijk peter1000 met de vraag over die temp.verandering,maar bij jou Bas is het cker de thermostaat.Blijft lastig zo lullen over de computer.

Fredo (0), 17 jaar geleden

ah moderator, figuurlijk... Idd, nu begrijp ik het, sorry ;-)

Peter1000 (0), 17 jaar geleden

Bij mij haalt hij de 90 graden ook niet. Ook op een langere afstand bijv. 75 km niet. Maar als ik de paardentrailer er achter hebt dan wil de temperatuur wel hoger worden (vooral bij tegenwind) maar de 90 graden haalt hij niet. Wel was ik laats in Duitsland en wat me wel op viel dat bij konstant een hoge snelheid de meter op 90 graden stond.

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

heb jij zon lange thermstaat of een gewone

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.