Audi A4-Avant: lampje airbag blijft branden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: BKE

Hoi, we hebben een Audi A4 Avant TDI bouwjaar 2005 waarvan het lamje van de airbag blijft branden. Uitlezen met de VAG -com geeft storingscode 01217 ontsteker zij-airbag bestuurderszijde. We hebben vervolgens het gele stekkertje onder de bestuurderszetel weggeknipt en de kabeltjes gesoldeerd, doch de storing blijft er permanent instaan. Wat kan er nog fout zijn?
Groeten, Frank.

Ilse

Geplaatst door Ilse (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Kuruma (0) PRO, 14 jaar geleden

01217 = 'ONTSTEKER ZIJAIRBAG BESTUURDERSZIJDE (N199)'
Je hebt hem na het solderen toch gereset ? Anders best de draad nog eens goed controleren.

Ilse (0) PRO, 14 jaar geleden

ja, maar meteen nadat we hem gereset hebben en hem terug contact op en af zetten blijft het lampje weer branden en hebben we telkens dezelfde foutcode. De draden in dat luikje in de vloer onder de bestuurderszetel hebben we de gele stekkertjes afgeknipt en zeker goed gesoldeerd. Is er nog ergens een plaats waar dat kabeltje wel een breekt of een slecht contact geeft?

Kuruma (0) PRO, 14 jaar geleden

Zitten er in die stekker 3 draden ? Bij de oudere modellen zat er soms nog een 2de stekker. Normaal gezien zijn er verder nooit problemen met die draad. Kan je ook uitlezen of de weerstand te groot of te klein is ? Als de weerstand te groot is wil dat zeggen dat waarschijnlijk de airbag zelf stuk is .Is hij te klein dan zal een van die draden toch ergens onderbroken zijn. Op die airbags heb je wel 6 jaar fabriekswaarborg. Je hebt bij het solderen de draden toch niet verwisseld?

Ilse (0) PRO, 14 jaar geleden

Er zaten 2 draden in.

timluyte (0), 14 jaar geleden

probeer eens de airbag los te doen en zet er eens een weerstandje ertussen met dezelfde waarde als de airbag als het lampje uitblijft gaat de airbag stuk zijn gaat het branden dan moet je de bedrading best vervangen

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Tim, moet je er wel even bij vertellen wat die weerstand voor waarde heeft.
Want met een ohmeter meten hoeveel de weerstand heeft resulteert in een ontplofte airbag.

timluyte (0), 14 jaar geleden

ik heb hetzelfde probleem gehad ik heb een a3 deze gaf dezelfde storing ik heb toen de volledige kabel uit de zetel gehaald en een nieuwe gemaakt meestal zit het niet in de stekkerverbindingen maar in de kabel door de zetel te verzetten en te plooien ik heb een 3 deurs en door steeds die rug naar voor te plooien was de kabel geknikt airbags gaan normaal nooit kapot in de audi garage hebben ze van die weerstandjes die je er kan tussen zetten om te proberen maar ik zou beginnen met de volledige kabel dan kan het al opgelost zijn

Ilse (0) PRO, 14 jaar geleden

We heben de oorzaak gevonden, het was een domme fout van ons want onderaan tegen de zetel zelf zit ook nog een stekkertje en nadat we dat doorgesoldeerd hebben is de fout weggebleven. Dat stekkertje hadden we de eerste keer niet gezien en toen hebben we het stekkertje in dat luikje onder de voorzetel doorgesoldeerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.