Audi A3 2010: lampje vermogensregeling knippert

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 TDIe CAY

Beste

Sinds vorige maand begint het lampje van de vermogensregeling af en toe te knipperen. Volgens het instructieboekje betekent dit een motorstoring en moet ik met verlaagde snelheid naar een Audi-verdeler gaan. Wanneer ik de motor echter uitschakel is het lampje weer uit voor ongeveer een week.

Met de remlichten blijkt alles in orde te zijn. Geen enkele is stuk en ze branden ook niet abnormaal wanneer ze niet horen branden. Af en toe komt er ook "system fault" op het schermpje.
Verder merk ik niets aan de auto.

Ik vertrek binnen enkele weken op vakantie (totaal zal er een 4000 km gereden worden).
Weet iemand wat dit is en of dit kwaad kan?



Alvast bedankt

Tony_V

Geplaatst door Tony_V (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Motor laten uitlezen geeft misschien antwoord op je vraag of het kwaad kan.
Voor de zekerheid laten uitlezen als de lamp brandt, dus de motor niet meer uitzetten, ook niet bij de dealer voor de deur.

Tony_V (0), 10 jaar geleden

Oplossing

Wagen laten uitlezen bij de audi dealer. Deze raadde mij aan om niet meer verder te rijden omdat dit schade zou kunnen teweegbrengen.
Uiteindelijk bleek het om de temperatuursensor van de DPF te gaan, welke nu vervangen is. Hiermee zou het probleem opgelost zijn (kostprijs 370 EUR).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.