Audi A3: Witte rook rechtsvooraan bij starten met koude motor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi

Afgelopen week is het volgende 2x gebeurd. Wanneer ik de auto met koude of warme motor wil starten start hij met een grote bonk en volgt een zoemend geluid. Vervolgens komt er 2minuten rook linksvooraan onder de motorkap. Er verbrand duidelijk iets. Als je dan het contact uitzet dan blijft het zoemend geluid en blijft er rook komen. Vervolgens kan je de auto niet meer aanzetten. De rook verdwijnt wel vanzelf en het geluid ook. als je dan de auto probeert op te starten start hy wel op en kan je rijden maar natuurlijk scheelt er iets.

Ik vermoed iets met de batterij, schakelingen of een van de kabels. Ik heb een extra geluidsinstallatie laten opzetten en die zit aangesloten op de batterij.

Hoe kan ik dit nu voor een volgende keer vermijden en hoe komt dit.. Wat dient hersteld te worden en voor welke problemen kan dit gezorgd hebben..

Faissel

Geplaatst door Faissel (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Faissel (0), 10 jaar geleden

Auto heeft onlangs nog middelgroot onderhoud gehad, 3 filters, olie en 2 nieuwe banden. De batterij heeft geen problemen voorvertoond en alles was in orde tot deze week met dit probleem.

kaleido 1 (1660) PRO, 10 jaar geleden

Wij heten jomanda en zijn helderziende ha ha.
Als dit gebeurt en je opend de motorkap , dan moet allicht toch tezien zijn waar het vandaan komt.
Lekker makkelijk , vragen wat er gebeurt en wat eraan gedaan moet worden , dit zijn van die dingen die vanachter de pc niet op te lossen zijn .
Ik zou naar de garage gaan , en hun ernaar laten kijken , voordat hij uitbrand !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.