Audi A6: Lampjes ABS en EPS blijven branden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3,0 liter V6

De lampjes van het ABS systeem en EPS blijven branden hoewel ik bij de dealer mijn computer uit heb laten lezen en te horen kreeg dat er geen storingen waren. Verder kreeg ik te horen dat ze mijn auto wel een dagje wilden hebben om alles te kunnen nalopen wat eventueel deze storingsmelding zou kunnen veroorzaken.
Voordat ik hieraan begin en mijn portemonnaie hoogstwaarschijnlijk wordt leeggehaald wil ik graag weten of er iemand op dit forum een andere oplossing heeft voor mijn probleem ?. Bij voorbaat hartelijk dank , Willem.

Ome Willem

Geplaatst door Ome Willem (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

nou wel vreemd dat je abs lampje brand en er geen storingen zijn als dat zo is ga je denken aan een regel apparaat dat stuk is of dat de boel verkeerd gecodeert is maar ik neem aan dat je er altijd zonder problemen mee gereden hebt.

groetjes jan.

Ome Willem (0), 17 jaar geleden

Jan, ik heb er de laatste 12000 km probleemloos mee gereden , daarvoor andere eigenaar , ik heb ook al verhalen gehoord over de remdrukregelaar en over de accu die niet voldoende spanning zou geven. In ieder geval bedankt voor je reactie .
Groetjes Willem.

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

schakelaar achter rempedaal even doormeten, (checken of remlichten uberhaupt werken)
Er bestaat een kans dat die de boosdoener is.

is dat hem niet; veel succes met zoeken......

Ome Willem (0), 17 jaar geleden

harry, mijn remlichten werken niet dus ik hoop dat het deze schakelaar (?? naam) werkelijk is. Groeten en hopelijk bedankt , Willem

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zekeringen nog even controleren, maar dikke kans dat de schakelaar kapot is, montage even aan de dealer overlaten als je het nooit eerder gedaan hebt. De nieuwe vermoer je namelijk direct met montage als je onkundig bent. (heeft niets met handig of niet handig te maken, maar het is een truckje dat je een keer gezien moet hebben)

Trouwens, de dealer had direct moeten kijken of de remlichten niet werkten, na het uitlezen. Het is bekend dat de remlichtschakelaar niet altijd voor een uit te lezen storing zorgt maar wel problemen kan veroorzaken.

succes

Ome Willem (0), 17 jaar geleden

Gisteren schakelaar uitgebouwd en vanmiddag nog bij de dealer geweest die voor totaal Euro 17,98 de schakelaar vervangen heeft. Lampjes branden niet meer dus maar hopen dat dit zo blijft. Bedankt voor de goede oplossing !! Groetjes, Willem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.