Audi A6: Lawaai uitlaat bij stationair toerental

Bouwjaar: 2000

Hey,

Mijn Audi A6 Avant 1.9TDi (AVG-motor) maakt ongelooflijk veel lawaai als hij stationair draait. Het lawaai komt van de uitlaat. Als ik een beetje het gaspedaal induw, is het geluid weg. Ook als ik de uitlaat vast neem, is er veel minder geluid.

Weet er iemand een oplossing voor. Ik weet dat een mogelijkheid zou zijn van het hele uitlaatsysteem te vervangen, maar dit lijkt me wat zinloos duur voor gewoon wat lawaai weg te werken. Het uilaatsysteem is op dit moment luchtdicht en alle bevestigingsbouten zijn goed aangehaald.
Ik heb ergens gelezen van een flexibel tussenstuk dat zou komen vast te zitten??? Heeft mijn A6 dat ook? En zo ja, waar kan ik dat vinden?

Alvast bedankt voor jullie reacties.
Frederik

Fredo

Geplaatst door Fredo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi frederik...

het zou kunnen wezen ( komt wel eens voor ) dat de steen in de kat er los in rammelt!!

dit zou je eigelijk even moeten localiseren..

paul,

buzzin (0), 18 jaar geleden

De steen in de katalisator kan dit geluid geven. Als de audio A6 deze heeft (geen idee) kan het ook een los zittend hitteschild zijn die tegen de pijp aan rammelt.
Misschien rammelt de pijp ergens tegen het chassis aan, dan moet je de ophanging nakijken.

Het handigste (als je er beschikking over hebt) is even de auto op een brug/steunen zetten en laten draaien (LET OP als je steunen gebruikt) en even aanhoren waar nu precies het probleem zit, als het de kat is, losmaken, zelf even schudden...als ie rammelt, vervangen.
Mocht je tijdelijk even verder moeten....doorsteken is niet zo moeilijk (maar is niet legaal)

Fredo (0), 18 jaar geleden

Hey Paul en Bas,

allereerst, al bedankt voor jullie snelle reacties. Hiteschilden en ligging van het uitlaatsysteem had ik al gecontroleerd en was allemaal goed.

De katalysator heb ik er nog niet af gehaald. Maar als die los zit, zorgt die er dan niet voor dat de wagen vermogen verliest? Rijden, optrekken... doet hij net zo goed als voor het lawaai. Swat, ik zal de kat. er eens afhalen om het te controleren.
Nogmaals bedankt !!!
Frederik

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

frederik..

indien de steen wel los ligt zou je 2 dingen kunnen doen! of het vervangen zou een oplossing zijn! maar de steen uit de kat verwijderen is ook een optie je wint er zelfs iets vermogen mee!

de kat in zijn totaal verwijderen zou nog mooier zijn.. deze vervangen door een vaste pijp!

paul,

derijk (0), 18 jaar geleden

Ik rij zelf een a4 tdi en had vrijwel dezelfde klacht,dacht dat het de uitlaat was vervolgens na lang onderzoek bleek het de intercooler te zijn die los zat en tegen metaal aantrilde bij stationair draaien.mischien heb je er wat aan?

Gr.Jan

Fredo (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. De steen zat inderdaad los. Kat leeggeslagen en het is voorlopig opgelost.

Allen bedankt voor de snelle reacties. Frederik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.