Audi A4 2.5 TDI: LMM defect.... en niet de dieselpomp.

Bouwjaar: 1998

Vorig jaar heb ik een probleem gesteld m.b.t. de dieselpomp. Mij werd gezegd (door meerdere garage's) dat mogelijk de dieselpomp defect zou zijn (vond ik raar daar er net een jaar een andere op zat). Paul Kelder heeft toen al gesteld dat mogelijk de LMM defect was. Echter na een andere er op gezet te hebben was het probleem nog niet opgelost. Vandaag had ik een gigantische maximale topsnelheid van 155 km/u, kwam echt niet hoger, zelfs de eenvoudigste auto kachelde mij nog voorbij. Daar mij dit nu echt begon te vervelen (al hoewel de auto verder goed liep), kwam ik net op het idee om de LMM er gewoon uit te halen en kijken hoe de auto dan reed. Ik kan jullie nu zeggen: de auto reed weer als vanouds (hoi, hoi. Heb net op de snelweg weer 210 km/u gereden, kon nog iets sneller, maar dit vond ik genoeg).
Maaaaaar nu mijn vraag: ik heb dus gereden zonder LMM, gewoon een open gat. Kan dit schade veroorzaken aan de moter of het motermanagement? De auto liep weer perfect.... Ik begrijp ook dat ik dus een nieuwe LMM nodig heb. Ik heb (had) er nu een Bosch inzitten (nummer: F00C2G2 047 of: PBT-GF30). Ik heb gehoord dat er ook een Pierburg te koop is, zo ja welke is beter en wat zijn de kosten van een Bosch of Pierburg en waar is een goedkoop adres? (Paul, je had toch gelijk....)
Vr.gr. Erwin

Erwin2914

Geplaatst door Erwin2914 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Erwin2914 (0), 18 jaar geleden

Wat ik ook nog kwijt wil is, dat het waarschuwingslampje van de Aandrijf SlipRegeling blijft branden. Is dit normaal bij het verwijderen van de LMM? Wat heeft deze met de LMM te maken??
Gr. Erwin

Erwin2914 (0), 18 jaar geleden

Nieuwe LMM (Bosch)er in gezet en probleem is weer helemaal over. Hij rijdt weer als vanouds.
Erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.