Audi A4: Mijn kachel doet het niet en er is iets met mn radiateur

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.600

Ik heb al het een en ander gedaan maar het komt maat niet goed.

Namelijk:
-Kachel verwarmt niet.
-Kachel radiateur door gespoeld is niet verstopt.
-Raam- en gezichtstanden doen het, behalve voet doet het niet.
-Tijdens het rijden komt een beetje warmte uit en bij een standje hoger (stand2) iets meer warmte en als ik stil sta koelt het af.
-Motortemperatuur is constant normaal op 90 graden.

Ik heb geprobeerd leidingen te ontstoppen maar gaat niet zoals het moet. Als ik voor de moter sta dan zijn alle leidingen heet op 1 na. Die is koud. Dat is een dikke leiding die onderaan de radiateur zit. (bij deze is er een scheiding van een dunne leiding).De dunne leiding die onder bij de radiateur komt (loopt door naar de reservoir) is wel heet. -vloeistof met ontstoppingsmiddel gemengt en leeg laten lopen en opnieuw bijgevuld met water daarna deze vervangen met koelvloeistof. -Wanneer ik het water eruit liet, leek het mij dat de rechterkant (waar het koelvloeistof reservoir zit) wel leeg liep en de linkerkant het water erin bleef.

Waar o waar zit de fout dat ik geen warme krijg en waarom weinig water eruit kom alleen aan de rechterkant. (als je voor de motor staat) En links het water erin blijft zitten??

Wie kan mij helpen?

Ik ben jullie heel dankbaar voor de oplossingen.

Gr Romeo

Geplaatst door

Romeo27 (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

heb je hem wel goed ontlucht bij het vullen moet je onder de paravan bij de voorruit een kachelslang iets los trekken zodat het ontluchting gaatje vrij komt.
dan vullen tot dat het daar uit komt.
dan warm draaien en voelen of de kachel slangen warm worden.
controleer ook of in het exspansie vat vloeistof komt bij draaiende motor.
als dat niet zo ie dan ligt het schoepje van de waterpomp los.

groetjes jan.

jan T 115
badge vip badge

12 jaar

Hoi Jan,

Met kachelslang bedoel je een van de leidingen die in de kachelradiateur gaat of is het iets wat zichtbaar wordt zodra ik vlak onder de voorraam kijk vanaf de motorkant. Hoe ziet het schoepje eruit? Mijn thermostaat is vlak tegen de radiateur aan de onderkant rechts, als ik voor de motor sta.
sorry dat ik het vraag want ik weet niet precies wat je ermee bedoeld. Is het mogelijk als je er een foto laat zien wat je bedoeld.

M.v.g.,

Romeo

Romeo27 0

12 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.