Audi TT 2001: Misfire in 2 cilinders

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AUQ, Motorinhoud (cc): 1781, Vermogen (kw): 132

sinds enige tijd heeft de Audi TT last van misfire's dit gebeurt voornamelijk wanneer de auto op bedrijfstemperatuur is en wanneer ik rond de 2500 toeren rijd.(opvallend is wanneer de auto op bedrijfstemperatuur is en ik goed gas heb gegeven is het net of het probleem daarna heviger is.) Zodra ik merk dat de auto inhoudt (misfired) en ik langs de kant ga staan blijft de auto af en toe op 3 cilinders draaien.
één keer was het probleem zo hevig dat de auto op 2 cilinders begon te lopen ook ging toen het motorstoringslampje knipperen.
Om het probleem te verhelpen heb ik geprobeerd: brandstoffilter vervangen, injectoren cleaner, euro 98 tanken, alle 4 bougies vervangen alleen mocht dit helaas niet baten.

audittmartijn

Geplaatst door audittmartijn (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Controleer onsteking Martijn, gaan vermoedelijk doorslaan zodra goed warm en juiste afstand bougies, nieuw wil nog niet zeggen dat ze goed staan.

Groet

P. Kelder (0) PRO, 6 jaar geleden

Dit type bougie valt niets aan af te stellen....

In dit geval verdenk ik een penbobine wat doorslaat, komt het meest voor.
Indien je de storing uitleest zie je waarschijnlijk om welke cilinder het gaat.

Bobine onderling even uitwisselen en kijken of de storing zich verplaatst.
Mocht dit het geval zijn dan penbobine vervangen.

Grt. Paul

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Martijn het was àl vermeld , Paul deed het duidelijker, maar let wel op dat de borg van de kabel erheen niet afknapt en het hangt af van het type bougie , zit er n type in met 4 electrodes dan hoeft het niet. haal mn Bobines meestal per post bij onze oosterburen , scheeld teveel in prijs.


Groet

audittmartijn (0), 6 jaar geleden

ik heb mij laten vertellen en gelezen dat een bobine werkt of defect is, dus in mijn geval zou de auto altijd op 1/2 cilinders minder MOETEN lopen. Hoe is jullie ervaring daarmee?
Ik heb een keer het probleem zo hevig gehad toen begon het motorstoringslampje ook te knipperen en kon ik hem uitlezen. sindsdien nooit weer gehad dus ik kan nu ook niet meer uitlezen welke cilinders een misfire hebben. Van cilinder 1 weet ik het 100% zeker dat die een misfire heeft/gehad.
Vanaf waar worden bij Audi de cilinders geteld?

Groet

P. Kelder (0) PRO, 6 jaar geleden

1-3-4-2 > nr.1 vanaf distributie zijde.

Laat de storing anders eerst uitlezen.
Je hebt dan in iedergeval een zoekrichting.

Grt. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.