Audi A6: Moterolie temperatuur

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5tdi 180 pk

Hallo. Ik heb recent de nokkenassen laten vervangen en nu valt mij op dat de moterolie temperatuur vaak tussen de 100 en 110 graden varieert. Dus vraag ik mij af wat de normale temperatuur is van moterolie onder normale rij omstandigheden.. bijv: 140 km per uur.
En is het ook normaal dat koelvloeistof stinkt?

CustomHans

Geplaatst door CustomHans (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

de temperatuur is afhangkelijk van rijomstandigheden / belasting van de motor.. op bedrijfstemperatuur komen de ideale eigenschappen boven water.. dit kan in sommige gevallen zomaar oplopen tot 150gr max..

paul,

CustomHans (0), 17 jaar geleden

Maar het kan verder geen kwaadt voor het motorblok of iets dergelijks? Of dat de motorolie verbrandt of zo... met deze temperaturen??

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=CustomHans]Maar het kan verder geen kwaadt voor het motorblok of iets dergelijks? Of dat de motorolie verbrandt of zo... met deze temperaturen??[/quote]
kwaad kan het zeker niet. wat je ruikt dat zijn waarschijnlijk de nieuwe afdichtingen klepdekselpakking/uitlaatpakking ect, dit verdwijnt op den duur vanzelf..

paul,

CustomHans (0), 17 jaar geleden

PFFF... ben nu toch weer een beetje gerust gesteld.. na zo'n dure reparatie..

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=CustomHans]PFFF... ben nu toch weer een beetje gerust gesteld.. na zo'n dure reparatie..[/quote]
is zeker duur en komt altijd ongelegen, ik ken het verhaal... tig nokkenassen van dit type motor vervangen.

verder geen zorgen maken.. het zijn monster motoren die draai je zomaar niet stuk.

paul,

CustomHans (0), 17 jaar geleden

Ok. dank je Paul. Even een ander vraagje tussendoor. Heb je enig idee wat een nieuwe condensor kost? Ik heb namelijk met de hogedrukspuit zo'n 30 procent van de lammellen plat gespoten!? Ik dacht dat de verf eraf ging, maar dat was het dus niet..... foutje.
En dan nog een vraagje.... Hoe kun je merken dat de brandstof injectoren minder worden??

P.S. de auto heeft inmiddels 232000km gelopen.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=CustomHans]Ok. dank je Paul. Even een ander vraagje tussendoor. Heb je enig idee wat een nieuwe condensor kost? Ik heb namelijk met de hogedrukspuit zo'n 30 procent van de lammellen plat gespoten!? Ik dacht dat de verf eraf ging, maar dat was het dus niet..... foutje[/quote]
hmmmm.. een paar kun je er gerust missen... mooi is anders? opzich hoeft dit nog geen problemen op te leveren... zo'n onderdeel kost toch gauw even 150,- ex montage en het systeem afvullen.. voorlopig mooi laten zitten... wel in de gaten houden. gelieve niet richten met hogedruk op dit onderdeel.

de levensduur van verstuivers is afhangkelijk van onderhoud aan het brandstoffilter en brandstofkwalteit. gemiddeld gaan ze 3 A 4 ton mee.. water is de allergrootste vijand van een verstuiver. mede daardoor is onderhoud aan het filter zo belangrijk.

paul,

CustomHans (0), 17 jaar geleden

OK.. dank je. voorlopig nog geen omkijken naar dus. De airco doet het nog prima en de auto wil nog steeds goed vooruit. De brandstof filters vervang ik elke beurt. Gewoon standaard om de 15 a 20000km. Ik gebruik nog steeds longlife olie (506) of zou het beter zijn om de 505 olie te gebruiken?

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Moeten we hier niet naar bed of zo? De condensor is iets duurder dan paul zei, je moet rekenen op 200,-

Sytze

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=CustomHans]OK.. dank je. voorlopig nog geen omkijken naar dus. De airco doet het nog prima en de auto wil nog steeds goed vooruit. De brandstof filters vervang ik elke beurt. Gewoon standaard om de 15 a 20000km. Ik gebruik nog steeds longlife olie (506) of zou het beter zijn om de 505 olie te gebruiken?[/quote]
ik zou aanhouden wat je nu ook gebruikt.. maak het niet duurder dan nodig.. overigens het brandstoffilter gaat minimaal 40dkm mee. ook weer afhangkelijk van brandstofkwaliteit.. zelf tank ik altijd shell... maarja wie ben ik.

paul,

CustomHans (0), 17 jaar geleden

Ben slaap aan het kweken.. maar het schiet nog niet erg op.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ach man, ik hoef ze maar dicht te doen en ik ben vertrokken.

CustomHans (0), 17 jaar geleden

Ik tank altijd ESSO of SHELL.. Ik geloof dat ik er maar aandelen in moet kopen..

CustomHans (0), 17 jaar geleden

[quote=sytze]Ach man, ik hoef ze maar dicht te doen en ik ben vertrokken.[/quote]
ZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzz

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Verdorie! Ik sliep net......het zonnetje komt al weer op!

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=CustomHans][quote=sytze]Ach man, ik hoef ze maar dicht te doen en ik ben vertrokken.[/quote]
ZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzz[/quote]
hans terusten....

ik ga maar!! anders hoeft het al niet meer... in ommen is het al licht :)

groeten

paul,

CustomHans (0), 17 jaar geleden

Zeg Paul.. Heb je nog niet een leuk setje velgen liggen?? RS6 18 inch of zo

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=CustomHans]Zeg Paul.. Heb je nog niet een leuk setje velgen liggen?? RS6 18 inch of zo[/quote]
niet zo 123 liggen... kan er wel goedkoop aankomen. de banden in combinatie velgen bepalen meestal de prijs.. gezien een a6 zou ik gaan voor een kwaliteit bandje... absoluut geen rommel kopen...

hardlopers lopen immers ook niet op sandalen... vandaar goeie schoentjes monteren. in jou geval gaan voor de conti-sportcontact.

paul,

CustomHans (0), 17 jaar geleden

Ik zat aan bridgestone potenza 050 of zo te denken.. Maar zit er nog veel kwaliteit verschil in de immitatie velgen?? Je hebt duitse en ......onbekende imitaties
Ze staan al voor 400,- op marktplaats. (nieuw)

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=CustomHans]Ik zat aan bridgestone potenza 050 of zo te denken.. Maar zit er nog veel kwaliteit verschil in de immitatie velgen?? Je hebt duitse en ......onbekende imitaties[/quote]
overal zit verschil in... maar ook in prijs. de meeste velgen komen uit italye, kosten de helft van het zgn orgineel en niemand ziet het verschil.. tja? een gevoelskwestie..

paul,

CustomHans (0), 17 jaar geleden

Dat is zo.. Paul, bedankt voor jouw info en service.. Ik ga maffen.. Weltrusten.. Oeps.. het is hier in Zwolle ook al bijna licht. Groetjes.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.