Audi A6: Motor geluid

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Ik ben in het bezit van een 2de hands A6 Avant 1.9 TDI 6 versnellingen bouwjaar 2004, 150.000 km. De motor is vrij luidruchtig bij het accelereren, maar het brommend geluid bij constante snelheid is vooral storend. In 4de versnelling rijden aan een snelheid van 70 a 90 km/u is niet aangenaam. Bij lage toeren, 1500 tr/min in 6de versnelling is het motor gebrom verdewenen. Is dit eigen aan deze motoren of is er een defect?

Eric Tuerlinckx

Geplaatst door Eric Tuerlinckx (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

heb je het idee dat hij bromd en trilt zo ja dan verdenk ik je tweemassavliegwiel.

groetjes jan.

Eric Tuerlinckx (0), 13 jaar geleden

Heeft dit model tot 2004 ook het tweemassavliegwiel? Er zijn enkel lichte trillingen te voelen in het gas of koppelingspedaal meer niet.

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

ja deze heeft ook een tweemassavliegwiel.

groetjes jan.

Eric Tuerlinckx (0), 13 jaar geleden

Daar de trillingen niet noemenswaardig zijn denk ik eerder aan een motorafstelling. Even in de garage langs gaan. Jan, bedankt voor je reactie.

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

dan is wijs maar afstellen is niet mer mogelijk hoor alleen uitlezen kan nog.

groetjes jan.

riennoot (0) PRO, 13 jaar geleden

of je vrijloopkoppeling van de dynamo staat vast, kan ok vervelende motorgeluiden oplevere;)

Eric Tuerlinckx (0), 13 jaar geleden

Inderdaad, de vrijloop op het alternatorwiel kan de multiriem sterk doen trillen en veel geluid veroorzaken, zeker op stationair toerental. Deze heb ik eerder al eens vervangen.

Eric Tuerlinckx (0), 13 jaar geleden

Ik heb vastgesteld dat, bij draaiende warme motor, bij open oliesvulstop hier vrij veel carterdamp en geluid uit komt. (Een pompverstuiver maakt nu wel meer geluid.) Ik dacht aan een lekkende dichting van de pompverstuiver. Deze motor verbruikte op 125.000 km stand een 1/2l olie op 4.000km, nu met een km stand van 160.000 km een 1/2l olie op 15.000km.Wordt ie er beter op, gebruik ik betere olie of komt er diesel in de olie? Is het mogelijk een kapotte dichting onder de verstuiver te checken zonder demontage? Deze motor start goed en loopt stationair goed, enkel wat brom op 2000 toeren!
Ik ben in een revisiebedrijf geweest met dit probleem. Volgens hen alles ok. Ik heb er helaas geen goed gevoel bij.

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

als de verstuiver via de ringen lekt dan zul je hem na een nacht stilstaan zeer moeilijk kunnen starten want dan is de druk weg.
zolang dat inorde is is het niet dat daardoor diesel bij de olie komt.

groetjes jan.

Eric Tuerlinckx (0), 13 jaar geleden

Dag jan,
Wat ik bedoel is een lek onder de injector (vuurplaatje). Hierdoor zal het dieselsysteem zijn druk niet verliezen. Ik had dit probleem laatst bij een Mercedes motor. Dit was geen pompverstuiver. Het probleem was hier duidelijk. Een diesel geur en een dikke dieselbrij rond de injector en op het motorblok.

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

nee bij deze motoren gaat dat niet op.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.