Audi A3: motor slaat na gebruik niet meer aan.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: AXW

Auto heeft een grote beurt gehad met distributieriem set erbij. Heeft altijd gewoon aangeslagen. Auto is uitgelezen een heeft als storing de nokkenassen sensor buiten bereik.Voor de beurt hield de motor bij wegrijden ligt in. Na de beurt ook, loopt verder goed. Als de motor nu wordt uitgezet gebeurt het dat aanslaan niet meer plaats vind. Weer uitgelezen, motor slaat weer aan en loopt verder goed. ( goed dat de wegenwacht er is). Er zijn verder geen bijgeluiden en de auto heeft een automaat. Wat kunnen wij hieraan doen.

monteurpetter

Geplaatst door monteurpetter (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (165) PRO, 8 jaar geleden

weer zelfde storingscode bij de wegenwacht? Anders zou je nog aan een t-sensor kunnen denken als die fout van nokkenas sensor tenminste niet terugkomt.

monteurpetter (0) PRO, 8 jaar geleden

ja, bij de wegenwacht dezelfde storingscode. Ik ga de volgende week de nokkenastiming nacontroleren. Nu heb ik met de oude distr-riem op de krukas een eigen streepje gezet, was n.a.w. Van de nokkenas heb ik het merkteken wel gebruikt. Beide tekens klopten na 4x de krukas te hebben rond gedraaid. Misschien een aanwijzing.

bert klein (90) PRO, 8 jaar geleden

Nokkenas curve verschil krukas kontroleren verschil mag niet meer dan 5 graden zijn,anders geeft deze storing aan buiten bereik . gevolg stoten , inhouden, slecht aanslaan bij warme motor.
Buiten bereik kan sensor los zitten. of sensor defect, je zal deze wel moeten uitlezen wat de exacte storing is.

Vrgr. Bert

monteurpetter (0) PRO, 8 jaar geleden

Siem en Bert,
Nokkenas/ krukas timing opnieuw gecontroleerd. Nu met een micrometer. De nokkenas stond precies een tand verkeerd. Netjes opnieuw afgesteld (alles weer los)., op nieuw uitlezen en storingscodes gewist, stevige proefrit, weer uitgelezen en alles schoon. Motor loopt weer als een zonnetje. Inhouden weg en meteen aanslaan. Bedankt .

Siem Bijman (165) PRO, 8 jaar geleden

Dank voor je reactie Peter. Mooi dat het is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.