Audi A3: Motor valt uit

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: AGN 1.8 20v

Reed op snelweg, toerental zakte wat in en na een afrit genomen te hebben, viel de motor uit en olielampje brandde. Proberen warme motor te starten, maar wou niet aanslaan. Vervolgens een half uur gewacht om gesleept te worden door een kennis. Ondertussen oliepeil gecheckt, stond wat laag. Na dit half uur, 3 kwartier, sloeg de motor opeens wel aan. Zekere voor het onzekere genomen en laten slepen naar het eerstvolgende benzinestation. Hier olie bijgevuld tot het gewenste peil. Hierna rustig wat rondjes gereden.

Vervolgens weer weg vervolgd op de snelweg. Toerental zakte na 10/15 minuten rijden weer wat in en 30 seconden later begon uitroepteken en ABS lampje te branden. Eerstvolgende afrit van parkeerplaats genomen en gehele instrumentenpaneel viel en uit en vanzelf weer aan -> motor viel weer uit.

Alle zekeringen gecheckt en boven de accu, waren er 3 zekeringen van 30A, waarvan er eentje deels was gesmolten. Deze vervangen en geprobeerd te starten met en zonder de bewuste zekering. In allebei de gevallen sloeg de motor wel aan. Vervolgens na in totaal weer 3 kwartier te hebben stilgestaan, doorgereden en na een kwartier weer hetzelfde geval, toerental zakte wat in, dashboard uit en aan, motor uitgevallen, dit keer echter met geen enkele waarschuwing.

Kort samengevat, na uitvallen van motor moet ongeveer 30 min/45 min gewacht worden, wil deze weer aanslaan. Alleen wanneer je hem zelf start en uitzet, voordat de motor zelf uitvalt, dan kan je hem direct daarna weer starten.

djora

Geplaatst door djora (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

LunaChick (0) PRO, 17 jaar geleden

ik zou ff je dash eruit trekken als een stekker half vast zit en dan over drempel ofzo dan kan ie uitvallen en als het dash niet goed aangesloten zit gaat de comp van de auto op noodloop dat wil zeggen dat ie uitvalt en de motor ook.. als ik het zo goed las gaf ie telkens ander probl lampje aan wat ook al niet zou kloppen dus denk
dat er iets is met de bedrading/stekkers/ draadbreuk ofzo naar je dash.... aangezien dat je zekering was gesmolten en telkens je lampje van je remmen brandde zou ik ook zeker rekening houden met draadbreuk e.d. in het circuit van de remmen dus ook abs kijk alles goed na of meet weerstand van beginpunt tot eindpunt van het draad..

groeten michelle

djora (0), 17 jaar geleden

elektrische gedeelte dash en onder de dash en zekeringen bij de accu zijn nagekeken. Die zijn nu goed. Probleem is nu als de auto goed warm is...en je zet de auto uit, dat je de auto niet kan starten, hij slaat niet aan. Pas als de motor even is afgekoeld dan kan je hem weer starten.
Iemand een idee...

Donderdag wordt de boordcomputer uitgelezen, misschien worden we wat wijzer...

A.Bleuming (0), 17 jaar geleden

Graag wil ik even reageren,
Heb zelf met een 1.8 met AGN motor van 97 een soortgelijk probleem.
De bobine is inmiddels door de audi dealer vernieuwd. Relais en zekeringen nagezien, testapperatuur geeft geen foutmelding aan.
Wanneer ik enkele of honderd km rijdt, maakt niet uit alles loopt probleemloos, wanneer ik hem stop zet start hij direct weer maar wacht ik een kwartier dan draait de start motor wel rond maar slaat niet aan.Er is dan geen vonk. Nadat de motor is afgekoel na 30 min. tot soms een uur is het probleem weer voorbij.
Wie weet voor dit euvel een oplossing ?

antiekeradio (0), 17 jaar geleden

dit doet mij denken aan een vervuilde vliegwielsensor. daar kan zich enig metaalslijpsel (afkomstig van o.a. de koppeling) op vastzetten waardoor de sensor bij hoge temperatuur (warme motor, vliegwiel staat stil, geen luchtstroming) geen goed signaal meer afgeeft.

demonteer dus om te beginnen de vliegwielsensor / BDP sensor, en reinig het uiteinde.

Ad102 (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb jij dezelfde hobby als ik. Oude buizen radio's ? Grtn.Ad.

antiekeradio (0), 17 jaar geleden

mail verzonden, terug on topic aub :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.