Audi A4-Avant: Motor valt uit op de snelweg

Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Hallo,

Gistermiddag reed ik op de snelweg en plots sloeg de motor af nu kwam ik tot de ontdekking dat de brandstofpomp geen aansturing had.
Ik heb relais 167 er uit gehaald en no 87 en 30 doorverbonden en ja hoor ik had weer aansturing op de pomp.
Vanmorgen de auto op de brug geplaatst haal de draden die ik doorverbonden had er weer af druk het relais er weer in en de auto loopt weer heb hem uit geprobeerd en na ongeveer 40 km het zelfde probleem.
Is er iemand die dit probleem vaker heeft mee gemaakt en me misschien wat informatie kan verschaffen.
Bij voorbaat dank.

groet,

Hidde

smitje9314

Geplaatst door smitje9314 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Dan of het relais stuk of de aansturing hiervan klinkt het meest aannemelijk.
Geef eens een klap op dat relais als hij weer uitvalt, als hij het dan opeens weer doet dan kan je ervan uitgaan dat het het relais is wat stuk is.

smitje9314 (0), 9 jaar geleden

Heb ik al geprobeerd er een klap opgeven maar helpt niets kan natuurlijk een nieuwe proberen ik heb al gezocht naar een nieuwe maar heb er niks liggen morgen haal ik een nieuwe op en hoor je nog als dit het probleem is alvast bedankt voor het meedenken

Hidde

smitje9314 (0), 9 jaar geleden

Ik heb het relais schoon gemaakt opnieuw gemonteerd en starten en lopen de gehele dag geen probleem gehad vanavond brande het epc lamje.
Heb hem uitgelezen met de eerste foutmelding P0320 en de tweede P0321 in het mogelijk dat de krukassensor de boosdoender is ik ga hem er morgen afhalen en de bedrading na kijken.

Hidde

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja die gingen nog wel eens stuk inderdaad maar dan wel raar dat dat relais probleem er ook bij zit. om zeker te zijn moet je de bedrading van de bdp sensor gaan meten maar je kan het ook gokken, een nieuw relais en bdp sensor en dan weer even aankijken.

smitje9314 (0), 9 jaar geleden

Ik vind het zelf ook raar maar probeer morgen de bedrading na te meten en anders een nieuwe sensor met een relais plaatsen
Ik hou je op de hoogte

Hidde

smitje9314 (0), 9 jaar geleden

Ik heb de bdp sensor er af gehaald er zaten wat metaaldeeltjes op niet noemenswaardig schoon gemaakt stekker schoon gemaakt starten en epc lampje was uit na ongeveer 20 km te hebben gereden weer storing epc lampje ging weer branden toerenteller doet dan vreemd kan er wel om rijden maar het gaat niet lekker.Ik heb de storing onderweg gewist en 300 meter van mijn huis hetzelfde probleem foutcode p0321.

smitje9314 (0), 9 jaar geleden

Vandaag nieuwe krukassensor geplaatst ongeveer 100 km mee gereden geen problemen meer.

Hidde

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Top! Nog ff aankijken maar dat zal het vast wel geweest zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.