Audi A4: Noodloop bij temperaturen onder de 5gr c

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo allemaal,

Het volgende probleem doet zich voor zonder vermelding van codes en noodlooplampje;

Bij temperaturen onder de 5graden celcius, koude motor en normaal optrekken. Alles gaat perfect totdat ik boven de 100k/pu wil rijden. Dan slaat de turbo af. Geen foutmelding what so ever. Tot de 100km/pu werkt de turbo goed, geen fluittuin, schoepen verstellen soepel en n75 klep vorig jaar preventief vervangen.

Een beetje troubleshooten, in noodloop (zo lijkt het althans) kan ik maximaal 120 km/pu rijden. Alleen er brand geen lampje terwijl duidelijk de turbo wordt uitgeschakeld door de motormanagement. Het vreemde is dat er geen codes zijn zodra deze zgn in noodloop verkeerd. In de zomer en/of bij buitentemperaturen boven de 5gr heb ik dit probleem niet.

Daarnaast is het zo dat indien ik bij temperaturen TOT 5 graden eerst 25 min de motor goed warm rijd het probleem zich niet voordoet.

Mijn vermoeden is daarom dat er een temperatuurgevoelige sensor dit probleem veroorzaakt. Lucht heeft een grotere massa bij koude temperaturen daarom vermoed dat of de luchtmassameter of de m.a.p. sensor dit probleem veroorzaakt.

Zit ik in de juiste hoek, of kan dit iets totaal anders zijn?

Audi A4 ever

Geplaatst door Audi A4 ever (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Eerste verdachte in inderdaad de luchtmassameter maar als je het contact na noodloop even uit en aan zet heb je dan weer volle vermogen?
Meestal ligt dit aan 3 dingen: Of de lmm of de turbo of de aansturing van de turbo.

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

Sjaak

Dit probleem is al eerder met je besproken : http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Moderator Problemcar

Audi A4 ever (0), 9 jaar geleden

Oplossing,

Luchtmassameter schoongemaakt met wat contactspray en probleem is weg. Ik weet het klinkt onprofy, maar het heeft voor nu wel geholpen en de motor draait wat rustiger zo lijkt het.

Ik weet niet of het schoonmaken een tijdelijke oplossing is. Ik ben wel van plan om de lmm in zijn geheel te vervangen.

Bedankt voor reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.