Audi 80: Motorische storing Audi 80 Avant 2.0E

Bouwjaar: 1994

Raadselachtige storing!; af en toe stationair zeer onregelmatig en zelfs onder het rijden af en toe erg onregelmatig, waardoor het rijden verre van comfortabel is. Deze storing is aanwezig sinds een maand of 6.
Vorig jaar is er een nieuwe ontsteking opgekomen(wegens andere storing), een nieuwe thermostaat en een nieuwe relais(v.d brandstofpomp)
De auto is vanwege de storing die momenteel speelt afgelopen week wederom in reparatie geweest bij de audi-dealer. De lambda-sensor is vervangen, vanwege een brandstof verbruik van 1 op 5á6. De sensor is doorgemeten en bleek niet naar behoren te werken. Ook zijn de bougiestekkers vervangen.
Het probleem zou hopelijk zijn opgelost .. maar helaas. De auto heeft de nare eigenschap om prima te lopen wanneer hij bij de garage is. De monteur heeft een lange proefrit gemaakt en alles bleek weer als vanouds.
Gisteren is de auto terug gekomen van de garage en vanmorgen wederom eenmalig stationair onregelmatig gelopen, onder het rijden was het goed. Dit onregelmatig lopen was echter na het tanken, wij menen het eerder te hebben opgemerkt dat wanneer de tankdop eraf is geweest hij juist dan onregelmatig gaat lopen. Zou er een verband kunnen zijn met de bezinepomp welke zich in de tank bevindt, of is het een vacuümprobleem?
Wie heeft ook iets dergelijks meegemaakt? Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? En bovenal wat je er aan kan doen?
De onderzoeks/diagnosekosten worden zo langzamerhand zo hoog ..

J.loonstra

Geplaatst door J.loonstra (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zuigt ie de tank vacuum als je de dop er af haalt bij draaiende motor?? zo ja, dan is het magneetklepje van de koolstofregeneratiepotjes onder de motorkap stuk. Zit in een 6 mm slang die van de gaskleppenhuis naar de koolpotjes onder het luchtfilter loopt. zit 1 stekkeraansluiting op.

Even testen door de slang af te knijpen met een lijmtang.

s6

J.loonstra (0), 18 jaar geleden

Met een draaiende motor hebben wij het nog niet geprobeerd. Het sissende geluid hebben wij alleen opgemerkt als de tankdop er wordt afgedraaid alvorens te gaan tanken. En dan is de motor als vanzelf sprekend uit.
We zullen tankdop even losdraaien wanneer de motor draait, even zien wat voor een effect dit heeft op het vacuum en eventuele onregelmatigheid in toeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.