Audi A6: niet starten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi

Heb hier een audi a6 2.5tdi avant uit 1998 staan. Deze wil helaas niet meer aanslaan... Uitgelezen helaas geenfoutcode.... Denk zelf aan de brandstofpomp (heb hier ook op gemeten en heb een plus en een min.) maar deze pomp is een jaar geleden al vervangen. Dus lijkt het me wel heel sterk..... Nu heb ik een vraag over de pomp achterin de tank... wat is de bedoeling van deze pomp? Moet deze pomp zodra ik de brandstofaanvoerleiding los neem, brandstof eruit pompen ??????? Of dient deze voor het pompen van brandstof van de ene helft van de tank naar de andere helft van de tank... En zou bij wijze van spreken als de auto een volle tank heeft de pomp niet hoeven te werken om te kunnen starten??????

Groetjes Patrick

Patje8412

Geplaatst door Patje8412 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Patje8412]Nu heb ik een vraag over de pomp achterin de tank... wat is de bedoeling van deze pomp? Moet deze pomp zodra ik de brandstofaanvoerleiding los neem, brandstof eruit pompen ??[/quote]
Of de pomp nog werkt is heel simpel te controleren : Zekeringkast openen, geef 12V spanning op de 3e zekering van onderen getelt uit de linkerrij. Nu moet de pomp hoorbaar zijn.

Gr. paul

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Patje8412]Of dient deze voor het pompen van brandstof van de ene helft van de tank naar de andere helft van de tank...[/quote]
Je bedoelt het stuwhuis ? Is enkel van toepassing op de quattro uitvoering. Pomp in de tank is puur een opvoerpomp.

Gr. paul

trendcars (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi Patrick,

ik heb hier een soortgelijk probleem, alleen deze auto vertoont het probleem maar af en toe. Heb jij al iets gevonden?

Bij onze auto gaat met op contact zetten het gloeilampje niet branden, ook krijg ik geen reactie van het rempedaal om de keuzehendel van de automaatbak te deblokkeren. Met de uitleesapparatuur kom ik er dan niet "in". Het lijkt erop dat de computer of het systeemrelais op dat moment geen voeding krijgt maar ik ben er nog niet achter of dat zo is. Op het moment doet alles het gewoon. Misschien heb je hier niets aan maar ik dacht meld het toch even. Laat even weten als je de oplossing hebt?

Groeten Patrick

fkha (0), 15 jaar geleden

Ik heb onlang op een Bosch training van een collega gehoord dat er in de tank een sensor zit die het drooglopen (dus als de tank te leeg raakt) gaat voorkomen door de motor niet meer te laten lopen. Bij hem in de werkplaats was eerst de brandstofpomp vervangen en toen deed de Audi het nog niet. Het bleek dus een defekte sensor in de tank.
Meer kan ik er ook niet over zeggen, want heb dit ook maar gehoord tijdens de lunch. Zelf heb ik ook een A6 2.5 TDI, dus kwamen we in gesprek.

Succes verder, Frans

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=fkha]Bij hem in de werkplaats was eerst de brandstofpomp vervangen en toen deed de Audi het nog niet[/quote]
Was niet nodig geweest, kwestie van een juiste diagnose stellen en juist dat deel dan vervangen.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.