Audi A4: niet/slecht starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5TDI

Het probleem begon met af en toe eens wat langer moeten starten voordat de motor aansloeg, en met langer bedoel ik dan vanuit koude toestand een seconde of 8. Dit probleem was er net zo vaak wel als niet, maar op een gegeven moment wilde de koude start echt niet meer, en toen bleken 3 van de 6 gloeibougies ook niet meer te functioneren en zijn ze alle 6 vervangen.

Het probleem leek opgelost, maar toch niet. Wat mij nu wel is opgevallen, is dat wanneer de tank vol zit de auto redelijk snel wil starten, maar wanneer deze bijvoorbeeld nog voor een kwart vol is slaat hij koud niet meer aan.

Wie is bekend met dit probleem en weet hoe ik dit op kan lossen??

pechhulp

Geplaatst door pechhulp (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

erwinvn (0) PRO, 12 jaar geleden

lijkt op een probleem met de brandstofpomp in de tank. Deze pomp pompt niet de brandstof naar voren maar zorgt er voor dat het stuwhuis in je tank vol blijft. Als je vol zit, zal je stuwhuis ook vol zitten en hoeft de pomp niks te doen. Als de tank leger raakt, onder de helft ongeveer, zal je pomp het werk moeten doen. Controleer eens of deze werkt.

Gr. Erwin

pechhulp (0), 12 jaar geleden

Dag Erwin,

Bedankt voor je reactie. Kan je mij ook vertellen waar deze pomp zit.

erwinvn (0) PRO, 12 jaar geleden

In de brandstoftank.
Is te bereiken door de achterbankzitting te demonteren.

pechhulp (0), 12 jaar geleden

Met een volle tank is het startprobleem er niet, en nu ben ik eens gaan informeren wat een pomp (wat een complete set blijkt te zijn inclusief stuwhuis) kost. Complete set komt uit op een prijs van € 460,-. Ik ga dus de gok maar wagen met een goede gebruikte pomp in de hoop dat deze het dan ook blijft doen.

In ieder geval bedankt voor je hulp Erwin!!

erwinvn (0) PRO, 12 jaar geleden

Ok graag gedaan.

hoor graag of t probleem straks is opgelost

pechhulp (0), 12 jaar geleden

Om 1 of andere reden is de pomp in de tank niet de oorzaak van het probleem. Ik heb (gelukkig) nog geen andere pomp gevonden, maar omdat in mijn beleving het start probleem er niet was met een volle tank, heb ik de tank dan ook maar zo vol mogelijk gehouden. Ondanks dat de tank nu geheel vol zit en de auto afgelopen zondag nog steeds zonder problemen startte start hij nu weer niet.

Verschil is dat hij vanaf zondagmiddag tot nu stil heeft gestaan en dat geeft dus schijnbaar ook een probleem.

Wie kan mij een idee geven hoe ik dit probleem kan oplossen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.