Audi A2: Nokkenasverstelling de en monteren bij 1.6 FSI motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI

Hallo,

Hoe kan men de nokkenas opnieuw afstellen, bij het vervangen van de nokkenasverstelling?

Groeten John.

KARMANN J

Geplaatst door KARMANN J (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je speciaal gereedschap voor nodig.
Plaat die de nokkenassen aan de achterkant blokkeerd en een metertje in bougiegat 1e cilinder voor BDP punt.(staan geen merkteken op).

KARMANN J (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Richard,

Ik heb de nokkenasversteller vervangen. Ik heb speciaal gereedschap van de dealer hier in de buurt mogen gebruiken. Het ging trouwens vrij eenvoudig, alleen niet het gewenste resultaat. Hij geeft nog steeds foutcodes van dat de verbranding op cil 1 tm 4 niet juist is. Ik heb er mee gereden maar hij rijd verder goed, en het lamje van het motormanagement blijft uit. Ik laat hem nu een keer bij de dealer uitlezen. Ik laat nog wel wat horen.

Alvast bedankt John.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Maar heb je die nokkenasversteller vervangen vanwege deze storing of stonden er nog andere storingen in?

KARMANN J (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Richard,

Er stonden eigenlijk alleen deze storingen in. Maar ik heb van morgen weer iets gezien, hij geeft namelijk af en toe geen lambda-getal aan. ( op de co tester) Ik heb ook al de lamda sensor vervangen, maar nog geen resultaat. Je kunt ook op de KTS 570 zien dat de lambda gewoon niet regelt. Heel af en toe wel en dan heb je ook gelijk een goede lamda waarde. Ik bedoel dan sensor 1 bank1 dus die voor de kat zit.

Gr John.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A2 of stel zelf een nieuwe vraag.