Audi A3: olie druk

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI 110pk

Heb hier een A3 staan waarvan het olie filterhuis leegloopt,als hij gelopen heeft en je peilt hem staat hij op peil,2uur erna peil je hem en staat hij ineens een halve liter boven max,als je hem dan start lijkt net of er een paar sec geen compressie op een cil is,je hoort hem dan ook eventjes licht tikken,auto loopt perfect en verbruikt nagenoeg geen olie en hij start verder ook goed.mijn vraag is komt dit vaker voor,is er een stoter die leeg loopt,of zou er iets met het filterhuis aan de hand zijn.

Vriendelijke groet,

Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Deze blokken hebben eigenlijk allemaal wel dat ze heel even tikken als je hem start na een tijdje stil staan (1-3 seconden).
Maar starten hoort gewoon normaal te klinken.
Neem het eens op en zet op youtube zodat wij het ook kunnen horen.

Hans4045 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ricky Bedankt voor het reageren,zal eerst volgende week eens even de klepdeksel erafhalen om te kijken of er een stoter in te drukken is,het is net alsof hij geen inlaatslag heeft,tenminste zo klinkt het.

Gr,
Hans l

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk ook even goed naar de bovenkant van de stoter of je geen kleine barstjes ziet,heb al een paar keer gehad dat 1 stoter compleet verwoest was en de rest had kleine barstjes,zou misschien kunnen dat het bij jou beginnend is.

Hans4045 (0) PRO, 14 jaar geleden

Oké bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.