Audi 90: onregelmatig stationair lopen

Bouwjaar: 1993

Mijn audi 80 2.3 liter loopt onregelmatig stationair, het toerental schiet omhoog naar 1400 t/min en zakt daan naar 600 t/min en komt dan weer op het goede toetental. Dit gebeurd regelmatig 1x per min of zo. Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen?

dmoer

Geplaatst door dmoer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gaskleppenhuis schoonmaken, en tevens het omloopkanaal wat hierin zit.
Tevens de luchtdoseur schoonmaken, deze klep beweegt onder de rubber machet die op het luchfilterhuis zit. Pas op, niets verbuigen.

Alles moet super mooi schoon en goed gangbaar zijn.

dmoer (0), 19 jaar geleden

Kan iemand mij helpen aan een tekening of een handleiding voor het verrichten van deze werkzaamheden?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, daan


jou probleem zit um in de koude lucht omloop! ( de stappenmotor ) deze eerst maar eens gaan reinigen, deze bevind zich net onder het bovenste gedeelte van het inlaatspruitstuk en de cilinderkop ( tevens zitten er 2 slangen en één stekker aan )

deze demonteren en met wd40, (inwendig) goed reinigen!! en jou probleem is verholpen! ( mits deze natuurlijk niet stuk is )

deze is ook zo!! te testen!( motor op tempratuur ) laat de motor stationair draaien en trek vervolgens de stekker van de stappenmotor nu moet de motor stationair versnelt gaan draaien!

hier heb je geen tekening bij nodig! enige kennis van dit type motor is wel gewenst!! ( ze kunnen nogal vervelend zijn )


paul,

dmoer (0), 18 jaar geleden

Dit probleem is opgelost, er zat een slangen klem nit goed bij de grote rubber manchet van de injectie. hierdoor kreeg de motor valse lucht en liep de motor onegelmatig

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 90 of stel zelf een nieuwe vraag.