Audi A6 Avant: oplopende temperatuur

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Als ik ongeveer 100 km/u blijf rijden blijft de temperatuur netjes op 90 gr. staan. Als ik harder ga rijden gaat de temperatuur oplopen, zelfs tot een kokende motor. Bij gas los laten loopt de meter weer terug. Als ik 100 km/u op cruisecontrol rijdt en er komt een heuvel in de weg zodat de auto iets moet klimmen loopt temperatuur weer op. Ook met caravan loopt temperatuur op indien er vermogen wordt gevraagd van de motor. Verwarming werkt nauwelijks tot niet. Alleen bij gloeiendhete motor is er warmte waarneembaar in de auto. Airco doet het prima. Onlangs (2mnd) zijn alle denkbare pakkingen en filters vervangen. Zelfs hele versnellingsbak eronderuit geweest. Ook zijn de verstuivers allemaal vernieuwd. Dit alles had te maken met olielekkage en overmatige rookontwikkeling. Dit alles is nu verholpen behalve de temperatuur.

keessie88

Geplaatst door keessie88 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

claxon (0), 12 jaar geleden

Beide kacheldarmen moeten even warm worden.Wordt de onderste of bovenste waterslang warm van de radiator.Je moet toch een beetje zoeken.Termostaat ok,radiator vestopt,waterpomp defect.Waterslangen zijn toch niet hard als de motor loopt.?
Is dat met elektrische schroef of is het viscokoppeling?

keessie88 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Zoveel verstand heb ik er ook weer niet van maar wat ik wel weet dat de bovenste waterslang hard blijft als de motor net is uitgezet. Iemand zei tegen me dat er dan druk ergens wordt opgebouwd. Heb geen idee wat daar mee bedoeld wordt. Ook hoor ik mensen roepen over de koppakkingen die mogelijk defect zijn. Blijf het alleen vreemd vinden dat alles "normaal" functioneerd wanner er weinig inspanning van de motor wordt gevraagd. Volgens ingewijden kun je met een kapotte waterpomp of thermostaat niet rustig rijden.

johannes twee (0), 12 jaar geleden

zou in waterpomp kunnen zitten ,inwendige rotor zou los kunnen komen van as zodat deze niet voldoende meedraait.

gr jo

claxon (0), 12 jaar geleden

Vergewis u ervan dat er een goede koelvloeistofmix inzit.Alles is zeker niet mengbaar.Ik heb het al staan koken op campinggaz en temperatuurmeter.'t Was type D met nog wat anders.Oei dan.Alles gespoeld,uitgeblazen en dit 3 maal.
Mss kan hulp van derden iets vinden zodat het niet verder stuk gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.