Audi A6 Avant: parkeersensor defect of de PDC-unit?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6 Automaat Avant

Bij de aankoop van de auto ongeveer 4 maanden geleden, merkte ik in het begin dat mijn parkeersensoren soms wel/soms niet werkten. Vervolgens (zonder ook maar actie te hebben ondernomen) werkte alles wel weer gedurende een maandje of 3.
Na het luisteren bij de achterste sensoren (de sensoren aan de voorzijde waren in orde) blijkt dat de 2esensor van links geen hoorbaar signaal aangaf.
Om er zeker van te zijn dat het de sensor is die defect is even de 2 middelste sensoren verwisseld en..... op de plaats waar eerst de sensor defect was blijkt nu de (eerst wel werkende) sensor ook niet te werken..... Alle andere sensoren maken wel geluid, echter deze dus niet.
Dus het probleem zit hem in de bekabeling?? Daarom maar even de kabel gevolgd waarbij ik uit kwam bij het "Steuergeraet fuer Parkhilfe", volgens mij dus de PDC-unit.
Ik had ergens op een forum gelezen dat bij iemand de kabel niet goed ingeklikt zat echter dat was bij mij helaas niet het geval. Alles zat goed vast...

Kan het zijn dat de PDC defect is of werkt de PDC helemaal niet meer als hij defect is in plaats van het niet werken van 1 sensor?

B.v.d.
Chicco

Chicco_Himself

Geplaatst door Chicco_Himself (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

claxon (0), 12 jaar geleden

Uitlezen kan bij in de fabriek geplaatste parkeerhulp.

Chicco_Himself (0), 12 jaar geleden

Dat ik kan laten uitlezen is mij bekend, maar ik wil het natuurlijk eerst zo proberen voordat ik weer 40 Euro kom te betalen en men tot de "conclusie" komt dat de parkeersensor defect is (wat dus niet zo is).
Ik had dus graag geweten of er mensen zijn die dit al eens hebben gehad en wat mogelijk de oplossing hierin is.

Chicco_Himself (0), 12 jaar geleden

Via vcds-lite kwam de volgende foutcode aan het licht:

01546 Sensor for parking aid; Rear Mid Left (G204)
31-00 Open or short to ground

Nu weet ik al dat de sensor het probleem niet is, maar iemand een idee wat de code "31-00 Open or Short to Ground" precies inhoudt??
Ligt het probleem dan inderdaad in de bedrading of........?

Hans4040 (190) PRO, 12 jaar geleden

draad los of sluiting tegen massa....

Chicco_Himself (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie Hans4040! Dat wordt dus alles doormeten.....

Audifreak763 (0) PRO, 12 jaar geleden

Of even de aansluitngen van twee sensoren omwisselen en dan kijken of het probleem zich verplaatst.

Chicco_Himself (0), 12 jaar geleden

@ Audifreak763:

Ik heb reeds een wel werkende sensor op de "achter midden links" aangesloten en ook dan hoor ik niks "ratelen". De in 1e instantie niet werkende sensor (welke dus eerst "achter midden links zat) werkte op de "achter midden rechts" vervolgens wel weer. Het ligt dus niet aan de sensoren zelf.

Of is het gedeelte van de bekabeling (welke vanaf de pdc-unit komt) en welke je in de parkeersensor klikt ook los te halen en bedoel je die aansluiting?

Heb echt geen verstand van doormeten, dus hoe ik dat precies moet doen moet ik ook nog eens na gaan lezen...

Audifreak763 (0) PRO, 12 jaar geleden

Inderdaad kun je proberen op de pdc-unit twee aansluitingen te wisselen. Dan kun je wellicht een eerste conclusie trekken.

Chicco_Himself (0), 12 jaar geleden

Hehe, eindelijk het probleem gevonden!
Blijkt dat de spanningskabel (rood/geel) die naar de "stekker" loopt waar je de sensor in klikt los zit net ter hoogte van de stekker zelf. Draadje zat er wel in maar kon hem er dus zo uit trekken..... Was helemaal "plat" alsof het afgeknipt was, dus de rest van het kabeltje zal nog wel in de "stekker" zitten.

Nu weer het volgende probleem, hoe krijg ik die weer vast? Mogelijk iemand die weet of de stekker los gehaald kan worden zodat ik de spanningskabel weer vast kan klikken/solderen??

Chicco_Himself (0), 12 jaar geleden

Uiteindelijk ook het probleem met de stekker verholpen. De stekker was dus niet uit elkaar te halen en heb daarom bij de dealer een nieuwe stekker gekocht a 3,85 Euro. Nu nog even de pinnetjes omzetten, kabeltjes solderen en alles zou weer moeten werken ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.