Audi A3: Piepend geluid i.c.m. wolkje vijlsel

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI (AGR)

Hallo,

Sinds een paar dagen hoor ik bij stationair draaiende motor (na starten, file rijden, voor stoplicht staan) een piepend / knarsend, zeg maar metaal-op-metaal geluid, dat van de dynamo of ergens van de rollen van de multiriem af lijkt te komen. Als ik het geluid hoor, zie ik tegelijkertijd een stofwolkje, een wolkje vijlsel of iets dergelijks. Ook zie ik dat tijdens het draaien van de motor de as van de dynamo wat op en neer schuift. Kan natuurlijk zijn om de riem mooi te laten lopen, maar weet niet of dit hoort. De riem zelf ziet er nog perfect uit, geen slijtagesporen. Wat kan dit zijn? De auto heeft 380.000km gelopen en heeft geen airco, alleen arko (alle ramen kunnen open). Alvast bedankt.

Dead Silence

Geplaatst door Dead Silence (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peter Schouten (0), 11 jaar geleden

Dat zou best een rot spanrollager ofzo kunnen zijn. Niet te lang mee blijven rijden...
suc6

Dead Silence (0), 11 jaar geleden

Ik laat er gewoon naar kijken. Ik houd jullie op de hoogte.

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

aircopomp komt veel voor

Dead Silence (0), 11 jaar geleden

[quote=jan5047]aircopomp komt veel voor[/quote]
Dank voor reactie. Mijn wagen heeft echter geen airco, zie eerste bericht. Echter oorzaak al gevonden. Vanmorgen op de A2 hoorde ik floef-floef en het lampje van de accu ging branden. Maar meteen naar de garage gereden en daar zag ik dat het wiel op de dynamo waar de multiriem op loopt foetsie was en de riem ergens onderin lag. Het piepen is nu wel weg, maar als ik pech heb wordt het een nieuwe dynamo.

Update: de dynamo poelie was eraf omdat de hele vrijloopas van de dynamo was doorgesmolten vanwege de hitte en dynamo zelf had inloopsporen van de polie. Kortom, dynamo naar de haaien en voor 428 euro een nieuwe 120A van Bosch erop. En ook nog maar even een nieuwe multiriem van 26 euries. Met wat loon weer 500+ euries lichter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.