Audi A3 1.8 20V: Piepsignaal na het starten

Bouwjaar: 1997

Hoi!
Ik heb al een tijdje last van een piepsignaal van mijn auto. Als je de auto start klinkt er 3x een (waarschuwings) piep signaal. Dit gebeurd niet elke keer als de auto gestart, dit is pas 4 a 5x gebeurd in een half jaar. Verder gaan er geen lampjes branden en motor loopt gewoon goed. Weet iemand wat dit is en of het ernstig is? En eventueel hoe je het kan verhelpen?? Alvast bedankt!

Dekker_l

Geplaatst door Dekker_l (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Rick9756 (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien wat ver gezocht maar er kan een lampje in het instrumentenpaneel afgeplakt zijn. Kontroleer met behulp van de gebruiksaanwijzijng welke lampjes na het aanzetten van het kontakt even moeten gaan branden.

Dekker_l (0), 19 jaar geleden

Ik heb gekeken welke lampjes er even moeten branden bij het aanzetten van mijn contact, en deze gaan allemaal even branden. Dit is het dus niet. Ik ben er nu wel achter dat het 3x piepen iets ernstig aanduidt als dit in combinatie met een rood lampje gebeurd. Ik heb dus alleen het piepen, maar geen rood lampje! Lijkt me toch niet helemaal ok...

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi leon,
weet je zeker dat al je lampjes branden? want volgens mij wordt je door het piepen ergens extra voor gewaarschuwd, er moet dan nog ergens een melding zijn, d.m.v een lampje of een boordcomputer of iets dergelijks.
groeten michiel

Dekker_l (0), 19 jaar geleden

JA, ik weet zeker dat alle lampjes branden en weer uitgaan. Heb het gecontroleerd met mijn handleiding van mijn auto. Had vandaag ook geen last van piep-signalen..zoals ik al zei, komen ze onregelmatig voor! Toch zou ik nog steeds graag willen weten wat het betekend... Maar toch al bedankt voor julie reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.