Audi A4: Plotseling geen remmen meer!

Bouwjaar: 2003

Nu 3 weken geleden bij afrit op de snelweg plotseling geen remmen meer. Ongeluk met 4 inzittenden tot gevolg. Moet het doen met de verhalen van inzittenden, ben zelf van die avond geheugen kwijt. Op de afrit plotseling geen remdruk / remmen meer. Bovenaangekomen bij t-splitsing stuur omgegooid naar recht, daardoor over de kop, gecrascht met dak op vangrails. De computer heeft aangewezen dat ik een zeer hoge remdruk heb gegeven bij mijn laatste start. Doch bij droogweer geen remsporen met uitzondering van het omgooien van de auto. Ben waarschijnlijk met een kilometer of 80 per uur over de kop gegaan. Dit in combi met de geleverde remdruk van de computer is bijna niet mogelijk! Is het bij iemands weten eerder voorgekomen dat een Audi of andere (nieuwe) auto met ABS zomaar geen remdruk meer heeft? Graag reactie op vergelijkbare situatie. Alvast bedankt.

Innocence

Geplaatst door Innocence (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Milan7908 (0), 19 jaar geleden

Zeer vervelend wat je overkomen is.
Ik ben enige tijd geleden bij een soortgelijk ongeval geweest. Dit was destijds (ongeveer 1 a 2 jaar geleden) met een Volkswagen Bora. De dame in kwestie verklaarde dat ze wel degelijk hard aan het remmen was (op een afrit van de autosnelweg) maar dat de auto er helemaal niet op reageerde. De Ongevallendienst heeft destijds een onderzoek ingesteld naar de oorzaak hiervan.
Na een hele hoop speurwerk kwamen ze er achter dat de radio (niet een originele Volkswagen radio) niet "doorgelust" was. Hierdoor heeft de radio de boordcomputer een verkeerd signaal doorgestuurd. Ik ben niet technisch genoeg om het te begrijpen/ uit te leggen. Wat mij nog bijstaat is dat de dame in kwestie vertelde dat hij rempedaal keihard aanvoelde en dat ze hem met geen mogelijkheid in kon trappen.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Inderdaad een bijzonder vervelend verhaal.

Dat van die radio heeft met het snelheidssignaal te maken. (wordt gebruikt voor snelheidsafhankelijke volumeregeling) Dit is het zelfde snelheidssignaal als de computer van de ABS/ESP en de cockpit voor de km teller gebruikt. Wordt dit signaal beinvloed door de radio kan natuurlijk een stress situatie in de computers ontstaan. Wat daarintegen nog vreemd is dat de ABS/ESP computer buiten het reguliere snelheidssignaal ook nog zijn eigen wielsensors heeft en dus zou moeten zien dat de wielen nog draaien...., en dus nog steeds remdruk moeten geven op de wielremcilinders.
Ben eigenlijk ook benieuwd of er (misschien sporadisch opgetreden) km teller problemen waren met deze auto.

Wil je de oorzaak boven water halen dan zou je kunnen proberen contact met de importeur te zoeken (pon in leusden)
Audi heeft namelijk een onderzoeksafdeling bij zijn fabriek in Ingolstadt (D) waar dit soort vage storingen met crash als gevolg onderzocht worden, met als doel de auto's in de toekomst te verbeteren. Ze hebben hier denk ik wel de hele auto voor nodig.

Innocence (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, ik heb tot nu toe nog geen oorzaak kuunen achterhalen. Audi Nederland gaat nu samen met CED Bergweg mijn auto technisch onderzoeken en vergelijken met een soortgelijk geval. Benieuwd wat daar uit komt. Als hier nog iets over te melden komt zal ik dat hier melden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.