Audi a4 1.9tdi: Olielekkage motorblok, oorzaak?

Bouwjaar: 1996

Hallo, mijn A4 tdi heeft er 250000km opzitten en begint zo nu en dan een druppel olie te lekken. Geen drama normaal gezien, maar hij staat wel op mijn mooie nieuwe bestraatte voortuintje!!
Waar moet ik zoeken en zijn er bekende plekken voor dit type motor waar hij snel kan lekken? grt jck

riedel

Geplaatst door riedel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

kleppendeksel of keerringen aan de distributiezijde

riedel (0), 19 jaar geleden

distributiezijde??? Heb vorige week de distributie laten vervangen!!!! Moet dat er dan ook weer af om daarbij te komen???
Kan het gevaarlijk zijn voor de riem? (dat de olie over de riem gaat lopen ofzo???) Heb dat nl. al een keer meegemaakt met een cliootje...

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

als ie daar lekt is het antwoord op al jouw vragen volmondig ja!!

riedel (0), 19 jaar geleden

snik...

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

eh, heeft hij een olieverversing achter de rug?? en zo ja, lekt het filter niet gewoon of is het olie wat bij de filterwissel in de carterbeplating is gekomen. (het filter zit n.l. op een kl...n plek en er loopt dan altijd olie langs het blok, bijna niet te voorkomen) Distributie is meestal wel te zien, dan loopt de olie aan de onderkant bij de krukaspoelie tussen het kunstof en de motor door. Kleppendeksel verdwijnt meestal aan de andere kant van de motor (bij het schutbord) en als het door de oliewissel komt zou ik eerst de kunstof karterbeplating wegnemen en schoonspuiten, handel rond het filter zo veel mogelijk met doeken afdrogen, en dan kijken of het niet weer opnieuw lekt.

En als het bij de distributie zou lekken hebben de monteurs die de riem vervangen hebben het moeten zien. Zij zouden jouw er dan wel op gewezen hebben, keerringen vervangen als de boel los is is een makkie namelijk.



succes

riedel (0), 19 jaar geleden

ok harry! bedankt, ben weer iets meer gerustgesteld...de boel is vanmiddag id. schoongemaakt en er is id. wel olie gemorst met verversen van de olie/filter, stond er zelf bij en het was een rotplek dat filter...., nou ja, nu maar hopen dat de boel droog blijft!!! ik laat t weten wanneer t weer fout is, groet

Dead Silence (0), 19 jaar geleden

Toen ik mijn A3-tje (1.9 TDI, 90pk, 150.000 km) kocht, constateerde ik op de brug na de testrit dat hij vol met olie zat aan de onderkant.

Het geval was dat de distributieriem 500 km eerder vervangen was en tevens een grote beurt had gehad. Uit navraag bij de vorige eigenaar bleek dat de krukaskeerring vervangen was tijdens de beurt. De olie die te zien was, was trouwens erg transparant, zeg maar nieuw. Blijkbaar was er gemorst met iloe, want de onderkant is sindsdien kurkdroog.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.