Audi A3: portier schiet open

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 66kW/90pk AGR

Beste leden,

Ik zit met het volgende probleem: De linker portier van mijn auto sluit erg moeilijk, en schiet nog wel eens uit het slot tijdens het rijden. Het is
duidelijk te zien dat de portier niet recht erin zit als de portier gesloten is, je kan namelijk zien dat de onderkant van de portier meer naar buiten
uitsteekt als het bovendeel van de portier. dit valt daardoor denk ik ook te vroeg in en weerhoudt het ervan om goed in het slot te vallen.
Ik krijg de portier wel dicht als ik de portier sluit, terwijl ik ook kracht zet op de portier naar beneden toe. Echter is het erg frustrerend om
hiermee rekening te houden, en daarnaast ook gevaarlijk om zo te blijven rijden zolang de portier ook iets van het slot springt.
Ik heb de deurscharnier hiervoor vervangen, wat bij de Profile mij werd geadviseerd te doen, maar had geen enkel resultaat.

Mijn vraag: Hoe kan ik ervoor zorgen dat de onderkant van de portier eerder (en dieper) in de portieropening valt?

Bij voorbaat dank.

mvg Abdel

abdelh

Geplaatst door abdelh (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

Slot nog vast in de deur.

Slotbeugel nog vast aan de deurstijl

Slotbeugel niet vervormd.

Willem

abdelh (0), 14 jaar geleden

[quote=Willem12089]Slot nog vast in de deur.

Slotbeugel nog vast aan de deurstijl

Slotbeugel niet vervormd.

Willem[/quote]
De slotbeugel is niet vervormd, de deur sluit iets eerder omdat ik de slotbeugel meer naar buiten heb vast gezet. Maar ook dan zie je dat de portier niet helemaal in de opening valt.
Je voelt ook gewoon dat de portier tegendrukt net voordat ie in het slot valt. Het slot in de deur zit ook gewoon vast. Het zit echt volgens mij in de hoek waarin de portier in de opening valt.

mvg Abdel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.