Audi A4: problemen met stuuruitslag

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Audi A4 met stuurbekrachtiging, als stuur in uiterste uitslag staat rijdt de auto als het ware over zijn wielen heen, de banden worden over het wegdek geschoven, ook is er een punt in de stuurstand bijna tegen het uiterste aan , dat het stuur letterlijk uit je handen wordt geslagen en doordraait naar de maximale uitslag.
wie heeft dit al eerder bij de hand gehad , en wat is hier een mogelijke oorzaak van.
Alle stuurdelen en rubbers van de wielophanging zijn nieuw, wij verdenken het stuurhuis als boosdoener , maar kunnen hier niet een keihard bewijs voor vinden , de uitlijning is uiteraard gecontroleerd en is keurig , ook is de uitslag van het stuur links en rechst om gelijk

michel7786

Geplaatst door michel7786 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hupkes (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi michel,
als ik dit lees denk ik direkt dat er een verkeerd stuurhuis onderzit? Meschien in verleden een keer vervangen? wat ook nog kan zijn is dat er op de getande as (in het stuurhuis hieraan zitten de stuurstangen ingedraaid) tanden zijn weggeslagen, afgebroken? dit om dat je schrijft in uiterste stand het stuur letterlijk uit je handen slaat en dan doorslaat.
meschien kun je er wat mee!
Gr. Hupkes

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

stuurhuis aan gort, niets anders. Ding vervangen!! zo is het levensgevaarlijk. Jij wint het met spierkracht namelijk niet van die oliepomp.

zijn gebruikt inmiddels wel te vinden, hangen ook onder een passat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.