Audi A4-Avant: ramen niet meer open en dicht met de afstandsbediening

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Beste mensen,

Even het volgende. Ik ben er net achter gekomen dat ik mijn ramen niet meer kan openen of dichtdoen met mijn afstandsbediening (ab). Eerder kon ik, wanneer ik de auto met de ab ontgrendelde en deze ontgrendelknop ingedrukt hield, alle vier de ramen openen en andersom, wanneer ik de vergrendel knop van mijn ab ingedrukt hield ging de auto op slot en sloten de vier ramen.

Ik kan de auto nog steeds afsluiten en openen met de ab en de richting aanwijzers werken dan ook gewoon. Ook heb ik mijn tweede ab geprobeerd maar ook met deze krijg ik mijn ramen niet open of dicht.

Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

Alvast bedankt,

Groet Menno

Master_Mpb

Geplaatst door Master_Mpb (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Santa (0), 14 jaar geleden

Denk dat je richting je comfortmodule moet gaan denken..........?

Master_Mpb (0), 14 jaar geleden

En die zit onder de voorstoel?

Ik zit nog net in de garantie periode en zal morgen ook eens bellen met de dealer, dan kunnen zij eea eens uitlezen.

We wachten af.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Ook niet als je hem langer ingedrukt houd?
Er zijn wel eens klachten geweest dat de klant bij z'n auto aankomt en de ramen open staan,dat komt omdat ze dan op de afst.bed. hebben gezeten o.i.d.,en met de testkast kun je een aanpassing doen aan comfortmodule dat je de knop langer ingedrukt moet houden voordat ze open gaan om dit te voorkomen.Misschien onlangs in de garage geweest voor iets?

Master_Mpb (0), 14 jaar geleden

Ricky,

Ik hou hem heel lang ingedrukt en normaal normaal gesproken gaan de ramen na twee a drie seconden open of dicht, nu gebeurd er niets. De auto is niet recent in de garage geweest, dus op zich best raar.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Dan maar idd even naar de garage toe.

Master_Mpb (0), 14 jaar geleden

Aan het einde van de ochtend werkte alles ineens weer. Kort daarna kreeg ik het raam linksachter niet meer dicht, ook niet van binnen uit met de handbediening. Kreeg ik de linkerachterdeur niet meer van het slot en bleef de binnenverlichting branden als ik reed, terwijl alle deuren goed dicht zaten.
Ook werkte de handmatige centrale vergrendeling niet goed meer, ik kon de deuren niet meer op slot doen van binnenuit. Ook het ledje in de bestuurdersportier welke normaal gesproken brand als je je auto op slot doet deed het niet meer.

Ik ben dus bij de garage geweest en men kon geen contact krijgen met de regelunit van de deur linksachter. Men kon deze dus ook niet resetten. Omdat de achterdeur ook niet meer open kon en men dus niet zomaar even bij de deur kon kijken, staat mijn auto nu bij de dealer en rij ik nu in een knal gele VW Fox....

We wachten af.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Wel een verschil he zo'n Fox,mogelijk is dat deurslot ook het probleem van alles,deze geeft signaal "safe" niet door waardoor de comfortbediening via afst.bed.ook niet meer werkt.

Master_Mpb (0), 14 jaar geleden

haha, ja zo'n Fox (1.2 3-cilinder) is inderdaad een verschil, goeiemorgen zeg. Maar beter dan niets, ik kan in iedergeval op mijn werk komen.

Dat van dat deurslot zei de garage ook, dat daar misschien het probleem wel kon liggen. Omdat de deur niet meer open kan, zal men de gehele bekleding moeten verwijderen. Lijkt me een mooie en langdurige klus. Gelukkig had ik nog 2 weken garantie, dan waren de 6 maanden om.

Master_Mpb (0), 14 jaar geleden

Nou, vandaag de knal gele Fox weer ingeruild voor mij auto . Bleek dat er een breuk zat in de draad welke er voor zorgt dat de deur op slot gaat en het raam open en dicht kan. De draad zat in het linker achter portier.

Wel apart dat zo'n draad stuk gaat, of zie ik dat verkeerd?

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Zat waarschijnlijk in het doorvoerrubber van carosserie naar de deur,en ja de draad beweegt mee telkens als de deur open en dicht gaat met een breuk als gevolg,dit komt wel vaker voor,maar mooi dat het is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.