Audi Rs6: Rammel in wielophanging

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.2 V8 Biturbo

Bij slechte wegen, klinkerwegen e.d. rammelt het behoorlijk bij bijna alle 4 wielophangingen, maar vooral bij de achterste. Dit is erger naarmate het kouder is.
Nu is de wagen bij de dealer geweest en die zeggen dat het aan de voorste 2 schokbrekers ligt. Deze gaan ze binnekort vervangen; bij deze wagen is dat een speciale klus. Men zegt dat de voorste schokbrekers bij de RS6 aan de achterste "geschakeld"zijn en dat omdat deze voorste 2 lek zijn, het vooral achter rammelt.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Alvast hartelijk dank voor de reactie.

martijn7419

Geplaatst door martijn7419 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Rs6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erik2819 (0) PRO, 15 jaar geleden

Klopt,dit heet het DRC systeem.Lv zit gekoppeld aan ra en rv aan la.Het systeem word onder druk gehouden door 2 drukaccumulatoren achter onder de reservewielbak.De druk in het systeem is nieuw ongeveer 16 bar als de druk onder de 12 bar is funtioneert het systeem niet meer goed en als je met een leeg systeem hebt gereden dan beide schokdempers van het gedeelte dat leeg is vervangen!!Dus bv lv en ra.Ook is het belangrijk om de lekkage op te sporen en eerst te verhelpen,bv in een leidingaansluiting.De schokdempers worden leeg geleverd en worden mbv speciaal gereedschap gevacumeerd en gevuld,ook alle leidingen worden apart gevuld.De drukaccumulatoren moeten ook apart op druk gezet worden en als je pech hebt (bv lekkage aansluiting/leiding hiervan) moet je ze laten vern.Volgens mij ongeveer 700,- per stuk.Gr Erik

martijn7419 (0), 15 jaar geleden

inmiddels is alles vervangen en het probleem opgelost. Allen bedankt voor de info!

Hans4040 (300) PRO, 15 jaar geleden

Jij bedankt voor de feedback.

mvg.
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Rs6 of stel zelf een nieuwe vraag.