Audi Rs6: Advies fout melding P1457 17865 en motor uitbouwen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: BCY

Hallo mensen,

Mijn vraag luidt als volgt:

Ik heb een een RS6 van 2003 en heb de volgende fout melding P1457 17865 wat mogelijk duidt op een defecte uitlaatgas temperatuur sensor. Er zijn er twee van aanwezig (beide dienen te worden vervangen). Ze zitten bij de RS6 C5 op de turbo´s gemonteerd (elke turbo een sensor). Om deze sensoren te vervangen, moet volgens de Audi voorschriften de motor geheel worden verwijderd. Dit is een klus van zo´n 25 uur. Heeft iemand dit al eerder ervaren? Moet de motor er echt uit, of kun je zonder de motor te verwijderen ook er bij om de sensoren vervangen? Graag hoor ik van jullie. Als de motor er dan toch uit moet, zijn er misschien andere onderdelen die dan beter tegelijk mee vervangen moeten worden? Met de motor eruit kun je overal gemakkelijk bij komen.

Met vriendelijke groet,
Eduard

Ed5007

Geplaatst door Ed5007 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Rs6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

Wie A(udi) zegt gaat B(etalen).... zeggen

Het blok in deze monsters is zo'n beetje pasgegoten in de carrosserie. Je kunt gewoon nergens bij....
25 uur is overdreven, het is maar 2 werkdagen werk.

Ed5007 (0), 13 jaar geleden

Harry, bedankt voor de toelichting.

De werkzaamheden zijn gepland voor a.s. 13de oktober. Nou had ik de Audi garage chef al gevraagd of ik de uitbouw werkzaamhedn van het blok mocht bijwonen, maar dat staan ze niet toe bij Audi. Voor mij is dit juist een belangrijk ogenblik, vooral omdat het mijn "RS6" is en daarnaast ben ik zeer geinteresseerd hoe dat allemaal inelkaar steekt. In het echt is toch iets anders dan op een plaatje, niet? Enfin ik heb nu de vraag bij hun neergelegd of ze op z'n minst wat fotoos voor mij kunnen maken van het gedemonteerde blok. Ik stuur nog wel een ander bericht van hoe het verder afloopt.

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Eduard

De motor hoeft opzich niet uit, de motor 30cm omhoog brengen is al voldoende.
Maak het niet duurder dan nodig.....

Gr. paul

Ed5007 (0), 13 jaar geleden

Paul,

Bedankt voor jou reactie/advies. Helaas ben ik niet meer woonachtig in Nederland. Ik ben aangewezen op de plaatselijke Audi dealer in Valencia, Spanje. Ondertussen ben ik opzoek gegaan naar een VAG specialist zoals jij, maar dan een in Spanje. Helaas nog zonder resultaat. Zou je mij kunnen toelichten hoe je de motor 30 cm omhoog brengt. Ik zou dat aan de Audi garage kunnen voorleggen om hun reactie uit te dagen. Misschien doen zij dit ook wel, maar zeggen standaard aan hun klanten dat de motor eruit moet en daarvoor 25 uur in rekening brengen......Nu ik ook al niet aanwezig mag zijn tijdens de demontage van de motor zet mij ook aan het denken.....Sta nu in dubio deze dure reparatie te laten uitvoeren bij Audi..... Heb verder geen keus denk ik dan het wel te laten doen. Verder weet ik ook niet of ik met de defecte EGT sensoren kan blijven doorrijden zonder verdere schade te berokkenen aan de motor.

Vriendelijke groet,
Eduard

Ed5007 (0), 11 jaar geleden

Hallo allen,

Was weer even aan het rondneuzen op deze site en om nog even hierop terug te komen, beter laat dan nooit. Het probleem is inmiddels opgelost en het motorblok moest er helaas wel uit, heb het ook bij een Audi garage laten doen. Beide EGT sensoren en lambda sensoren, kleppedeksel pakkingen en tegelijk ook beide turbos zijn vervangen. Heeft me wel weer de nodige euries gekost......maar alles is nu gelukkig weer in orde. Hopelijk blijft het nog even zo voordat er een ander probleem met hoge kosten aanmeld.

Groeten,
Eduard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Rs6 of stel zelf een nieuwe vraag.